23.7.2014

Helteellä töissä

Nyt on taas ajankohtaista pystya pukeutumaan töihin asiallisesti, vaikka helle onkin. Viime vuonna hurahdin mekkoihin, mutta huomasinkin kesällä pukeutuvani mieluummin housuihin. Ja ihan siitä syystä, että en oikein kehdannut näyttäytyä polvipituisessa mekossa ilman sukkahousuja. Jostakin syystä kolhin sääriäni milloin mihinkin ja yleensä on ainakin yksi mustelma koristamassa jompaakumpaa säärtä. Noh, tähänhän löytyi hyvä ratkaisu maksimekosta!

Olisin toivonut löytäväni hihallisen maksimekon, sellaisen jossa olisi vähintään kyynäpäihin ulottuvat hihat. En tietenkään siihen hätään sellaista mekkoa löytänyt (enkä ole tänä kesänäkään sellaista löytänyt) ja ostin hihattoman. Ja kun en ihan hihattomalla mekolla halua olla, käytin yläosassa pientä viskoosista neuletakkia. Normaalissa kesäsäässä yhdistelmä on oikein kätevä, mutta helteellä aavistuksen kuuma ;-D. Tosi hellepäivänä puen päälle Ilona Pellin ohuen bambukuitumekon, se on ihanan viileä pitää!

Jos eläisin ihannemaailmassa, jossa olisin hoikka ja voisin pukea päälleni ihan mitä haluaisin, käyttäisin töissä pellavaista hiekanväristä nilkkapituista hihatonta kotelomekkoa tai kapealahkeisia vajaamittaisia pellavahousuja hihattoman pellavatopin kanssa. Housut ja toppi olisivat mielellään samaa kangasta, olen nähnyt sellaisen yhdistelmän "aikuisen naisen" päällä Avignonissa vuonna 1999 ja se on lähtemättömästi painunut mieleeni. Näkemässäni yhdistelmässä oli vielä housujen lahkeensuissa pienet halkiot ja topissa oli kaksi saumaa edessä ja nekin päättyivät pieniin halkioihin, olin aivan myyty yhdistelmälle!

Tämä toppi/housuyhdistelmä on aivan erilainen, mutta pidän tästäkin. Ja tietysti sandaalit jalkaan tai ehkä teräväkärkiset matalat avokkaat, vaikkapa nämä. Kuinka helppoa kesäelämä olisikaan ;-D.

Pinterestissä olen kerännyt silmääni miellyttäviä kesävaatteita tähän kansioon. Tämä Sarah Pacinin yhdistelmä on mielestäni aika täydellinen kesäisen työpäivän asu, tässä asussa esiintyisin oikein mielelläni ;-D. Myös tässä taulussani on aika monta hyvää kesäistä asua!

Ai niin, tänään on päällä se musta hihaton maksimekko ja olkavarsia peittämässä lyhyt, harmaa pellavaviskoosineule ja mustat remmisandaalit. En jaksanut aamulla ruveta silittämään hellemekkoani ;-D.

12.7.2014

Huivi ja huivi

Käväisin eilen Stockalla ja ohimennessäni hypistelin Balmuirin kauniin väristä kasmirsilkkihuivia. Huivi tuntui ihanan pehmeälle ja väri miellytti oikein kovasti, mutta kovin hintavahan se mielestäni oli. En edes vakavasti harkinnut tuon huivin ostamista, mutta olin ajatellut ajatellut tarvitsevani ohuen mustan villahuivin, joten jatkoin muiden huivien hypistelyä.



Melkein vieressä roikkui L´assesorin ohut musta huivi, jonka koostumus oli 85 % villaa ja 15 % silkkiä ja sekin tuntui mukavan pehmeälle. Ei tosin ihan yhtä pehmoiselta kuin Balmuirin huivi, tai niin ainakin kuvittelin ;-D. Hinta oli neljänkympin paikkeilla, en muista ihan tarkkaa hintaa. Siinä sitten mietin, että kun oikeastaan tarvitsen ohuen villaisen huivin eikä hintakaan ole paha, taidan ostaa sen. Kassalla odotti vielä kiva yllätys, hintaa oli alennettu ja huivi maksoikin vain 19 euroa! Hyvä niin ;-D.

Olen huiviin ihan tyytyväinen, mutta jäin miettimään merkkien ja mielikuvien merkitystä. Mielestäni olisi ollut oikein hienoa omistaa kauniin värinen Balmuirin kasmirsilkkihuivi, mutta ihan totta puhuen en huomannut juurikaan eroa siinä miltä huivit tuntuivat tai näyttivät. Ainakaan minun silmäni ja käteni eivät suurta eroa huomanneet ;-D.

Tottakai kasmir on pehmeämpi, ylellisempi ja kalliimpi materiaali kuin pelkkä villa, enkä ollenkaan kyseenalaista Balmuirin huivien hyvää laatua, vaikkei minulla niistä kokemusta olekaan. Jäin vain miettimään sitä, että en ollutkaan valmis maksamaan laadusta ja ehkä merkistäkin, vaan valitsin "merkittömän" huivin, joka mielestäni näytti ja tuntui ihan hyvältä ja jonka hinta miellytti ;-D. Ja todennäköisesti käytän huivia ihan tyytyväisenä!

Mikä on teidän lukijoiden mielipide aiheesta? Olisi hauska kuulla teidän kokemuksenne vastaavista valintatilanteista! Ratkaiseeko laatu vai hinta? Vaiko ehkä merkki?

Lisäys postaukseen! Lady of The Messin kommentin herättämän ajatuksen johdosta lisään vielä yhden kysymyksen: mitä laatu on sinun mielestäsi?

8.7.2014

Harmaa rotta vai kirjava heinäsorsa?

Tänään Hesarista löytyi mainio juttu 50 vuoden takaa. Vaikuttaisi siltä, että suomalaisten pukeutumisessa ei ole tapahtunut mitään kehitystä sitten vuoden 1964 ;-D. Vai onko?




3.7.2014

Tylsyyden huippu

Pitkästä aikaa sorruin nettiostokseen, tilasin Booztilta 50% alennuksella tämän  puuvillaneuleen. Toimitus oli nopea ja neule on periaatteessa ihan kiva ja mahtui päälle, mutta nettitilaamisen ongelmat toteutuivat tällä kertaa.



Ensinnäkin en ollenkaan tajunnut, kuinka paksu neule on. Aivan liian paksu kesäneuleeksi. Toisekseen neuleen etukappaleessa ja vähän muuallakin näkyi kummallisia nyppyjä, jotka lähemmässä tarkastelussa näyttivät solmituilta langanpätkiltä ja ne olivat neuleen ulkopinnalla! Ja ne näyttivät juuri sellaisilta solmuilta, jotka heti käyttöönoton jälkeen lähtevät purkautumaan.......

Mietin tässä itsekin mikä olikaan pointtini, kun tämän postauksen kirjoitin ;-D. Noh, se taisi olla, että vaikka olin päättänyt olla tilaamatta mitään nettikaupoista, menin ja tilasin kuitenkin. Tilasin ja petyin, koska laadukkaaksi olettamani vaate ei ollutkaan täydellinen. Jos olisin kyseisen neuleen nähnyt kaupassa, en olisi sitä ostanut. Neule siis lähtee palautukseen!

Ja mikä kaikkein ikävintä, tilasin neuleen siksi että minulla oli juuri sillä hetkellä tylsää. Siis aikuinen ihminen sortuu nettiostoksiin, ei suinkaan siksi että tarvitsisi/haluaisi jotakin, vaan siksi että on tylsää!! Varsinainen tylsyyden huippu, hohhoijjaa......