31.1.2016

Aikaansaamaton

Lumen ja pakkasen myötä tuntuu menneen myös kaikki energia, olen ollut aivan puhkiväsynyt ja nukkunut pitkiä yöunia. Tosin en minä niitä kovia pakkasia haikaile, mutta olisi nyt ollut sen verran pakkasta, että lumi olisi pysynyt maassa.

Olisi ollut pari uutta juttuakin, joita olisin halunnut teille esitellä, mutta kuvaaminen ei oikein onnistunut. En jaksanut pukea vaatteita päälle kuvattavaksi, eikä henkarikuvista tullut mitään. Värit menivät ihan väärin ja uusi vaate näytti kuvassa ihan huuto.netin kehnoimmalta rievulta ;-D. Luovutin!

Laitankin sen sijaan kuvan jääkukista auringonlaskua vasten, kyllä tämä vaatekuvat voittaa! Mukavaa sunnuntain jatkoa teille kaikille, toivottavasti teillä riittää energiaa uuteen viikkoon ;-D.


24.1.2016

Vinkki kävelykengistä

Vaikka ulkona tuiskuttaakin lunta, olen jo valmistautunut kevääseen hankkimalla uudet kävelykengät. Ja niinkin yllättävästä paikasta kuin H&M! Heidän Premium Quality-mallistossaan on kaikenlaista kivaa luonnonmateriaaleista ja jopa nahkakenkiä. Käyn siellä aina silloin tällöin katsastamassa valikoiman ja aletuotteita metsästäessäni löysin nahkaiset kävelykengät, jotka eivät tietenkään olleet alessa.

Ne olivat tosi houkuttelevan näköiset, juuri sellaiset joista pidän, terävä kärki ja matala tolppakorko. Mutta! Olin juuri syksyllä ostanut samantyyliset, jotka eivät kuitenkaat olleet niin kivan näköiset kuin nämä H&M:n popot! Aikani tätä totuutta märehdittyni päätin kuitenkin tilata kengät näytille.

Näiden Premium Quality-tuotteiden saatavuus myymälöistä on huono, en niitä ole nähnyt myymälässä kuin kerran ja sielläkin vain yhtä neulepuseroa. En oikein ymmärrä miksi ne eivät myymälöihin päädy. Tilasin siis kengät ja ne ovat juuri sellaiset kuin halusinkin! Pidän ne, vaikka ne ovatkin niin liukkaat, että täytyy heti laitattaa pitävämmät korkolaput ja pohja. Kenkäfriikin paras ystävä on suutari! Mutta se ulkonäkö, se korvaa kaiken ;-D.


H&M:n kenkien laadusta ja kestävyydestä minulla ei ole vielä minkäänlaista kokemusta, mutta ainakaan päällisin puolin katsottuna kengissä ei suurempaa vikaa näyttänyt olevan. Tosin kengän sisäpohjakin olisi voinut olla musta, mutta kun kuitenkin käytän kengissä ohutta pohjallista, niin laitan sitten mustan pohjallisen.

18.1.2016

Tiedoksi: Ilona Pelli Collectionin Pop Up 21-24.1.2016



     
  Tule katsomaan uusi mallisto ja vanhat klassikot Ilona Pelli Collection Pop Up – kauppaan.
    Avoinna torstaista sunnuntaihin, 21 – 24.1.
    Klo. 12 – 19 joka päivä.

    Missä?
    Satamakatu 5, Katajanokka.

    Millä pääset?
    Raitiovaunut 4 & 4T (Tove Janssonin puiston - pysäkki.)
   Tervetuloa!

16.1.2016

Elonmerkkejä

No niin, joulut on juhlittu ja kuusi viety pois! Tänä vuonna meillä oli oikea superkuusi, oli ihan sääli viedä niin hyväkuntoinen yksilö roskiin ;-D. Varsinainen syy miksi kuusi tuli mainittua on kuitenkin se, että nyt kuusen poistuttua pääsee jälleen ottamaan asukuvia kun kuusi ei ole tiellä.

Ja vuoden ensimmäiseksi asukuvaksi halusin kuvata edellisen vuoden viimeisen, pitkään harkitun ostokseni, Ilona Pellin Suoja-maiharin. Kuvia täällä. täällä ja täällä. Olin haaveillut maiharista jo jonkin aikaa ja Ilonan uuden toimintatavan mukaisesti takki tehtiin tilauksesta. Prosessi oli ihan mielenkiintoinen, se aloitettiin hypistelemällä kangasmalleja. Kun kangas sitten oli valittu, se tilattiin ja kun se oli tullut, aloitettiin ompelu. Ei siis mitään fast shoppingia vaan aitoa slow shoppingia, joka kyllä sopii hyvin tällaiselle slow bloggarille ;-D.


Takin kangas ei ole ihan yksiväristä sileää vaan siihen on kudottu jonkinlainen seeprakuvio, se siis on musta, mutta pinta on elävä. Takki on aika ohut. mutta teetin samalla myös irrotettavan tikkivuorin ja niinpä sitä voi käyttää talvellakin. Ympärivuotinen käyttötakki siis! Tosin tämän talven pakkasilla olen suosiolla käyttänyt pitkää untuvatakkia, vaikka kuinka olisi tehnyt mieli pitää uutta takkia ;-D. Vasemmanpuolimmaisessa ja keskimmäisessä kuvassa takissa on toppavuori, oikeanpuoleisessa ei.

Keskiviikon Hesarissa oli muuten mielenkiintoinen muotijuttu ja jutussa mainittu Li Edelkoort on Pinterestin kuvista tuttu, tyylikäs harmaantunut daami. Hän siis julisti muodin kuolleeksi, mutta jospa muodin kuolema mahdollistaakin tyylin syntymän. Tyyliähän ei voi ostaa, vaan se luodaan itse! Katumuoti ainakin on juuri tuota itse luotua tyyliä, niin hyvässä kuin pahassa ;-D. Muodin kuoltua ei ole enää valmista sapluunaa, jota käyttämällä on automaattisesti muodikas tai jopa tyylikäs. Mielenkiintoista.....