26.10.2013

Hiilenharmaata

Seuraan aina yhtä ihastuneena Anian tekemisiä niin korujen kuin neuleidenkin suhteen. Nyt innostuin kovasti Anian myssyköistä ja tehtyäni lähilankakaupassa Menitassa löydön, Lana Grossan hiilenharmaan Evento puuvilla/villalangan, aloitin oman myssykkäprojektini.Myssykkä on jo valmis ja kun lankaa on vielä jäljellä, päätin kutoa myös kaulahuivin. Viikolla oli sen verran kiirettä, että kaulahuivi ei juurikaan edistynyt, mutta nyt aion iltapäivällä istua kaikessa rauhassa katsomaan tallennettuja Downton Abbeyn uuden kauden jaksoja kutimen kanssa. Niitä katsoessa kaulahuivi edistyy kummasti ja ihan huomaamatta ;-D.

Eilen käväisin taas Menitassa hakemassa lisää lankoja, tällä kertaa kassiin päätyi vähän vaaleamman harmaata alpakkalankaa. Siitä ajattelin kutoa ponchon, jälleen Anian kutomasta ponchosta innostuneena........

p.s. Pink Bubblen blogissa on postaus tärkeästä asiasta,  Kommentti jättää jälkensä-kampanja netti- ja muutakin kiusaamista vastaan. Että muistaisimme olla ihmisiksi, aina ja joka paikassa!

10 kommenttia:

 1. Käsitöiden teko TV:tä katsellessa on tehokasta ajankäyttöä ja kun käsillä on tekemistä, niin minun ei tule syötyä kaikkea naposteltavaa silloin eli sekin hyöty :-)

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen joka ihailee Anian taitavuutta. Oioi, tulee ihan kutomamieli kun katselen projektiasi - en olekaan muistanut villalankojen ihanuutta aikoihin. Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankoihin tule himo, pakko päästä hypistelemääm niitä ja niinhän siinä yleensä, että jotakin tulee ostettua! Ja nämä helpot pikkuprojektit ovat mukavia, saa valmista nopeasti ja samalla voi katsella telkkarista lempisarjoja ;-D. Varsinkin näin sateisena syyslauantaina....

   Poista
 3. Kiitos teille ystävät! Minä puolestani innostuin tästä Merjan löydöstä, "hiililangasta". Lähetin kuriirin lankaostoksille ja voi, odottavan aika on pitkä (ei mitään tekemistä, hah). Saan langat joko huomenna tai sitten viikon päästä.
  Myssysi on hyvän näköinen ja kaulaliinasta tulee tietty samoin.
  Neulominen ei ole estänyt mua napostelemasta, täytyy vaan valita siistit teeveenamit. No, ehkä käsi käy kipolla vähän harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on paljon faneja ;-D. No voi sinua, joutua nyt odottelemaan näin kauan, toivottavasti saat langat kuitenkin jo huomenna! Ja aika taikuri olet kun pystyt telkkarin katsomisen ja kutomisen lisäksi vielä napostelemaankin...

   Poista
 4. Voi kun kauniin värinen lanka! Ja ihana luomus. Kyllä sitä nyt myssy ja kaulaliina samaa pitää olla. Sanon minä ja rimpautan äidille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia ;-D. Kyllä äidit on aika käteviä olemassa, voi vaikka tilata neuleen ja äiti kysyy vain millaisen haluaa.....

   Poista
 5. Voih, Anian neulomukset ovat vaarallisen ihania. Jokaisen uuden postauksen jälkeen edellinen käsityö jää kesken ja perhe ilman ruokaa, ne ovat niin inspiroivia. Mutta niin on sinun myssykuvasikin! Saattaisi mallisimukainen omatekemä myssy jopa pysyä päässä, enkä heti miettisi että näytän hullulta pipo päässä.

  Kiittelen erityisesti sanavalintaasi. Hiilenharmaa, että se sitten kuulostaa kauniilta. Tulee mieleen kytevä takkatuli, tai hiilipiirroksen kaunismuotoinen nainen. Ja se on jotain ihan muuta, kuin jos olisit sanonut vaikka että hiirenharmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Preferita ;-D. Sanos muuta, mitä me tekisimme ilman Aniaa! Olisi elämä vähän tylsää ilman näitä innostumisia.

   Minäkin olen näitä "pipo ei sovi minulle" tyyppejä, mutta kun tätä pipoa vähän asetteli, niin ei se niin hassu ollutkaan. Toisaalta taas mietin, pitäisikö pipo sittenkin purkaa ja kutoa uudestaan vähän kapeampana! Löysin kätköistäni samaa lankaa viininpunaisena, joten voisin siitä kokeilla tehdä kapeamman pipon ja päättää sitten kudonko hiilenharmaan uudestaan....

   Tykkään leikkiä sanoilla ja oikein valituilla sanoilla on suuri merkitys! Blogissani yritän hillitä sanoilla leikkimistäni, koska sanat eivät välttämättä lukijalle avaudu sillä tavalla kun olen ne ajatellut vaan voivat tuntua ihan hulluilta ;-D.

   Ja totta tosiaan hiilenharmaa on aivan eri asia kuin hiirenharmaa tai tylsä tummanharmaa, vaikka väri olisi ihan se sama harmaa. Hiilenharmaa mielestäni sisältää juuri sen hillityn kiillon, joka näkyy esim. grillihiilissä, koska juuri sitä himmeää kiiltoa langassa on! Siispä hiilenharmaa ;-D.

   Poista