18.11.2013

Periaatteeni bloggaamisessa

Preferita haastoi minut kertomaan periaatteistani bloggaajana, kiitokset hänelle ja Löytö blogin Johannalle omien periaatteitteni pohtimiseen pakottavasta haasteesta.

Haastehan on tämä: ”Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista."

Ensimmäinen ja ehkä tärkein periaatteeni on, että tämä blogi on minun.

Kirjoitan omassa blogissani mitä haluan, vain itseäni kiinnostavista asioista, juuri minulle sopivassa tahdissa ja käytän omia kuviani! Blogia aloittaessani olin jo päättänytkin, että käytän vain omia kuviani, mutta netistä löytyneiden kauniiden kuvien huumassa käytin niitä aika iloisesti, kunnes tämä Kaisan postaus havahdutti. Poistin samantien ne postaukset, joissa oli muilta kopioituja kuvia. Nyt laitan linkin ihailemaani kuvaan, silläkin uhalla että tulee täysin kuvaton postaus ;-D. Linkitän myös mielelläni muiden blogeihin.

Minulla on Pinterest-tili, jonka tauluihin olen kerännyt aikamoisen määrän kuvia ja näihin tauluihini olen postauksissani linkittänyt. Pinterestkään ei ole aivan ongelmaton tekijänoikeuksien suhteen ja olen jo harkinnut koko tilin lopettamista. Toisaalta siellä on paljon sellaista, jonka haluaisin kuitenkin säilyttää itseäni varten, joten ehkäpä vain lopetan sinne linkkaamisen blogissani ja linkitänkin siihen kuvan alkuperäiseen sijaintiin. Jos sitä enää edes löytyy, joskus kuvan alkuperä on onnistuttu häivyttämään täysin.

Toinen periaatteeni on tehdä blogia niin hyvin kuin osaan.

Aloittaessani en osannut paljon mitään, nyt osaan jo jotakin ja opin koko ajan lisää. Haluan kirjoittaa asiallisesti, mutta kuitenkin kiinnostavasti ja viihdyttävästi. Haluan, että tekstini ovat hyvää suomea, vaikka mukana on ihan puhekielelläkin kirjoitettua. Haluan, että kuvani ovat tarpeeksi isoja (eivät tosin enää isompia voisi olla), teräviä ja kaikinpuolin silmää miellyttäviä. Kuvat eivät aina onnistu niin hyvin kuin haluaisin, mutta harjoitus varmaankin tekee mestarin ;-D.

Innostun herkästi muiden bloggareiden jutuista ja lainaan heidän ideoitaan, mutta kerron aina mistä idea on peräisin ja linkitän juuri siihen postaukseen.

Kolmas periaatteeni on pitää blogi mainosvapaana.

Tietenkin sillä varauksella, että jos haluan kehua omasta mielestäni hyvää tuotetta tai palvelua, teen sen ja ihan blogitekstissä. Yhteistyötarjouksista en oikein osaa mitään sanoa, niitä kun ei ole tullut ;-D. Tosin, jos joku tarjoaisi jotakin todella kiinnostavaa yhteistyötä, voisin hyvinkin suostua.

Harmittavat

Blogimaailmassa harmittavia ovat ilkeät kommentit ja mainokset. Kommenteissa saa olla eri mieltä, mutta henkilöön kohdistuvat ilkeydet ovat täysin anteeksiantamatonta käytöstä! Mainokset taas harmittavat minua visuaalisessa mielessä, nehän eivät mitenkään kohenna blogin ulkoasua vaan tekevät siitä sekavan näköisen ja jopa ärsyttävän hitaasti aukeavan. Jokainen saa tietenkin blogissaan pitää mainoksia ihan niin paljon kuin haluaa ja minä taas olen asentanut koneelleni mainoksia suodattavan Adblock Plus-lisäosan selaimeen, helpottaakseni blogien avautumista ja lukemista.


Haastetta en jatka eteenpäin, koska niin monessa blogissa on jo periaatteet kerrottu ja ne voi kertoa ihan ilman haastettakin ;-D.

Kommentti jättää jälkensä-kampanja täällä ja täällä.

12 kommenttia:

 1. Kiitos kun olit haasteen vastaan Merja, vaikka se ei ollutkaan sieltä helpoimmasta päästä! Kaikki periaatteesi ovat kunnioitettavia, ja oikeastaan sellaisia että ne itsekin allekirjoitan. Sinulla on aikuisen kirjoitustyyli, erittäin hyvät valokuvat. Lisäksi olet onnistunut erinomaisesti ensimmäisessä tavoiteessa - olet tehnyt aivan itsesi näköisen blogin. Tuhansien keskenään hyvin samannäköisten blogien seassa sinun blogisi kaltaista ei ole toista. Siksi sitä mielelläni luenkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Preferita ;-D. Arvostan kovasti mielipidettäsi ja olen iloinen ja ylpeä, että olet lukijani!

  VastaaPoista
 3. Kiva on ollut lukea tekstejäsi ja kuvasi ovat hyviä. Olen samaa mieltä kanssasi, että vaikka olisikin eri mieltä bloggaajan kanssa niin ilkeydet voisi jättää pois. Minusta se on kiusaamista, kun mennään henkiläkohtaisuuksiin ja arvostellaan esim. ulkonäköä. Kuinka moni meistä ihan oikessa elämässä käytäytyisi moisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;-D. Luulenpa, että suurin osa ellei kaikki ilkeydet jäisivät sanomatta, jos ne pitäisi sanoa suoraan toiselle! Minusta ei pitäisi pitäisi kommenteissa kirjoittaa mitään sellaista mitä ei voisi kirjoittaa tai sanoa omalla nimellään ja naamallaan, missä tahansa tilanteessa....

   Poista
 4. Tervehdys Merja !
  Olen blogiasi säännöllisesti lukeva aikuinen nainen :-) Pidän postauksistasi kaikkinensa paljon. Tämä on oikeesti aikuisen naisen oma blogi omilla mielipiteillä kirjotettuna. Pidän että täällä ei ole mitään ylimääräisiä mainoksia tai kikkailuja sotkemassa. Sinä ja Preferita olette suosikkejani !
  Oikein hyvää ja postausrikasta syksyä sinulle Merja t. hanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos kommentistasi ;-D. Kommentteja on aina mukava saada, mutta oikein erityisesti mieltä lämmittävät kommentit teiltä tuntemattomilta lukijoilta. Teihin haluaisin tutustua ja lukea mielipiteitänne!

   Oikein mukavaa loppusyksyä sinulle ja palaathan kommentoimaan.

   Poista
 5. Näitä "minun periaatteeni" -juttuja on kyllä todella mielenkiintoista lukea. Tuo ensimmäinen periaatteesi on tosi hyvä, antaa ajattelun aihetta myös itselleni.

  Tiesitkö muuten, että Pinterest-kansion voi luoda ns. salaisena eli ainoastaan omaan käyttöön. Silloin et levitä kuvia julkisesti. Monet sivuthan sallivat kuvien lataamisen itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on mielenkiintoista lukea ja nämä jutut saavat kyllä pohtimaan omaa bloggaustaan ja se on ihan hyvä asia. Nyt kun on kirjoittanut nuo periaatteensa ihan julkisesti, niitä on jotenkin helpompi myös noudattaa ;-D.

   Kävin blogissasi kurkkaamassa ja huomasin ettet ollut vielä tehnyt blogiperiaatepostausta, joten taidankin tässä heittää sinulle haasteen siitä ;-D.

   Olen kyllä tietoinen Pinterestin salaisista kansioista ja olen sellaista yrittänyt perustaa, mutta se oli jostakin syystä niin salainen etten edes itse nähnyt sinne pinnaamiani kuvia ;-D. Täytynee kokeilla uudestaan!

   Poista
 6. Olipas kiva kun sinäkin tartuit tähän haasteeseen. Näitä on ollut hyvä ja kiva lukea. Vaikka jossain asioissa toimiikin eri tavalla, niin jokasiella on omat ja yhtä järkeenkäyvät perustelunsakin :) Tykkään blostasi juuri siksi, että se on aito.

  Oikein hyvää viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia, olen ilmeisesti onnistunut jotakin tekemään aidosti oikein ;-D.

   Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 7. Oli mukava lukea periaatteistasi, kiva kun bloggaat meille, aitous ja omannäköisesi blogi on kunnioitettava suoritus tässä jo tässä tasapäistävässäkin blogimaailmassa! Tykkäsin muuten tuosta kiusaamisen kieltävästä sormesta, se oli hyvä idea! Vähissä on ihmisten elämä jos kommenteissa ja puhepalstoilla henkilökohtaisuuksiin mennään, se on todella huonoa käytöstä, siinä ollaan samaa mieltä!

  VastaaPoista
 8. Sari, kiitos ihanasta kommentistasi ;-D. Kyllähän tämä buduaarinpunainen blogi erottuukin tyylikkäistä vaaleapohjaisista blogeista, tämä punainen maailma vain tuntuu ainakin tällä hetkellä hyvältä ja oikealta!

  Aitous tulee kai siitä, että täällä omassa blogissani voin olla juuri sellainen kuin olen ja uskallan kirjoittaa omista ajatuksistani vaikken koko elämääni täällä jaa ;-D. Jos blogini on lukijan mielestä aito, olen onnistunut bloggaajana!

  Tuon sormen voi noutaa omaan blogiinsa täältä: http://kommenttijattaajalkensa.blogspot.fi/.

  VastaaPoista