14.4.2012

Keskiaikamarkkinat

Olen aina ollut vähän keskiaikafriikki ja jo joskus Turun keskiaikamarkkinoiden alkuaikoina päätimme sisareni kanssa vielä joskus ommella keskiaikapuvut ja mennä niissä markkinoille. Päätöksestä oli vuonna 2010 kulunut jo erinäisiä vuosia, kun sitten vihdoin alkoi tapahtua.

Netistä löytyivät kaavat keskiaikapukuun ja tietysti puvun ompeleminen jäi meillä kummallakin aivan viime tippaan. Kiireestä johtuen puvut ommeltiin kasaan koneella, mutta kirjailut sentään tehtiin käsin. Eipä niitäkään siinä kiireessä kovin paljon ehtinyt tehdä. Pääasia oli kuitenkin, että puvut oli ja markkinoille lähdettiin. Loppujenlopuksi minulla olikin valmiina vain aluspuku, mutta sillä mentiin mitä oli ;-D.

Päähineidenkin kanssa oli vähän ongelmaa, siis siinä millaiset päähineiden pitäisi olla. Kiireessä sitten päädyimme siihen, että käyttäisimme valmiita huiveja ajatuksella, että varmasti keskiajallakin käytettiin luovuutta myös päähineissä ;-D. Markkinat sitten käytiin uusissa keskiaikapuvuissa ja hauskaa oli.

Tästä ihanasta blogista löytyy varsinainen keskiajan aarreaitta, Hibernaatiopesäke.

Ensi kesän keskiaikatapahtumat löytyvät täältä.


Tässä muutamia kuvia helteisiltä Turun keskiaikamarkkinoilta 2010.Tässä sisareni ja minun keskiaikapuvut mallia 2010 ;-D.

2 kommenttia:

  1. Vautsi, minäkin vierailisin mieluusti tuolla. Joka kesä on mielessä mutta toistaiseksi on aina mennyt ohi.

    VastaaPoista
  2. Hei Tuija, ensi kesänä on taas uusi mahdollisuus ;-D. Suosittelen.

    VastaaPoista