12.6.2013

Wave-kengät

Huomasin eilen Kluuvin kauppakeskuksen läpi kulkiessani jotakin hyvin mielenkiintoista. Showroom8:n ikkunassa on esillä Marita Huurinaisen suunnittelemia puisia Wave-kenkiä. Kengän pohjaosa korkoineen on taivutettu vanerista, yhdestä palasta.Olen nähnyt kenkiä aikaisemminkin lehdissä ja ensin ajatus kengän taivuttamisesta vanerista tuntui oudolta, mutta mitä enemmän olen nähnyt kuvia kengistä, sitä enemmän ne ovat alkaneet miellyttää silmää. Pohjan muoto on niin yksinkertainen ja sulavan kaunis.

Suosikkini ovat nuo alimmat kengät tummasta puusta, niitä voisin käyttää vaikkapa Ilona Pelliltä ostetun Leimu-mekon kanssa ;-D. Siinä olisi suomalaista designia päästä varpaisiin! Täytyypä käydä ihan mielenkiinnosta kokeilemassa miltä kengät tuntuvat jalassa.

Marita Huurinainen on saanut Wave-kengistään useita palkintoja, mm. Ornamo Design Awardin vuonna 2009. Kenkiä voi ostaa myös täältä.

12 kommenttia:

 1. Ne näyttävät hauskoilta. Miltäköhän tuntuvat jalassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa edes kuvitella miltä tuntuvat ja siksi ajattelin käydä sovittamassa, ihan uteliaisuudesta ;-D.

   Poista
 2. Kauniit, raaskiiko noita edes käyttää. Varvastossut on minusta kauneimmat, kun ovat niin yksinkertaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua taas epäilyttää pysyvätkö nuo edes jaloissa ;-D. Tai pysyykö niiden päällä...

   Poista
 3. Kauniit ovat ja kävin juuri sovittamassa niitä, ne ovat hyvin tukevan oloiset ja tuntuvat pysyvän ihan tiukasti jalassa. Niitähän on vain kolmea kokoa, S-L, minulle tuo S oli ihan hyvä. Nyt kyllä kengät houkuttavat ;-D.

  VastaaPoista
 4. Onpas kauniit, kuten Sarakin sanoi, kerrassaan taideteokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taideteokset, jotka ovat mukavat jalassa ;-D. Myydäänköhän niitä koskaan alessa, pohtii kenkiin ihastunut.......

   Poista
 5. Mitenkähän on kun noilla asfaltilla kävelee..
  ei ole pitkä-ikäiset. Suutarilla pitää käydä jotain korkolappua tms asentamassa.
  Muuten kyllä kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuostapa en huomannutkaan mainita, kengissä on kyllä kuminen puolipohja ja korkolappu, ne eivät vaan näy kuvissa. Kengät ovat tosiaan kauniit, niissä on jotenkin sulavat linjat ;-D.

   Poista
 6. Marita Huurinainen oli esittelemässä kenkiään Leijonan luola -ohjelmassa, mutta sijoittajat eivät silloin lähteneet mukaan. Kiva, että niitä on nyt myynnissä.

  http://www.ruutu.fi/ohjelmat/leijonan-luola/wave-kenkayrittaja-uskoin-etta-tulee-diili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä, tuo on mennyt kokonaan ohi, en ole seurannut Leijonan luolaa ollenkaan. Olis ollut kiva nähdä myöskin tuo esittely, ehkäpä se tulee uusintana joskus, täytyy pitää silmät auki!

   Hyvä, että niitä kuitenkin on myynnissä, minusta ne ovat kauniit vaikkakin vähän hinnakkaat. Vaikka ainahan merkkikengät ovat kalliita, miksei sitten desingkengät olisi ;-D. Laatu maksaa....

   Poista