18.4.2014

Vaatteet

Olen juuri nyt, sattuneesta syystä, pyöritellyt mielessäni vaatteiden estetiikkaa! Voiko vaatetta ihailla vain kauniina vaatteena, taideteoksena, vai suhtautuako vaatteeseen puhtaasti käytännön kannalta ja katsoa vaatetta vain oman käytön näkökulmasta. Siis voisinko käyttää tuota vaatetta/tuota väriä/tuota yhdistelmää. Olen itse ensimmäisen vaihtoehdon kannalla, voin ihastua päättömästi vaatteeseen tai väriyhdistelmään, jota en kuuna päivänä pukisi päälleni!

Olen aivan ihastunut Christian Lacroixin rönsyilevän supernaisellisiin ja värikkäisiin pukuihin, mutta en voisi edes kuvitella käyttäväni mitään tuon tyylistä. Ja näitä pukuja voi kyllä jo sanoa taideteoksiksi!

Olen myös kerännyt Pinterestiin Muoto-tauluun sellaisia vaatteita, joissa minua on viehättänyt vaatteiden muoto tai vaikkapa kankaan kuvio yhdistettynä vaatteen muotoon. Tätä kuvaa katsoessani minun tekee mieleni ottaa puikot ja kutoa tuon muotoinen liivi, ehkä vielä joskus sen toteutan ;-D.

Jaksan myös aina vaan innostua Pinterestistä löytyneistä yllättävistä ja erikoisistakin väriyhdistelmistä. Monesti ne ovat juuri sellaisia, joita ei itse tulisi ajatelleeksi ja jotka toimivat vain juuri määrättyjen värien määrätyissä sävyissä, niitä voisin katsella ihan loputtomiin! Tänään viehätyin Kaisan blogin puuterisävyistä, näitä sävyjä voisin jopa kuvitella käyttäväni, siis sitten kun saisin vähän kesän väriä iholle ;-D.

4 kommenttia:

 1. Merja, pohdiskelet samoja asioita kuin minä: onko vaate vain käyttötavaraa vai jotain "hienompaa". Parhaimmillaan vaate on taideteos, jossa yhdistyy käytettävyys, väri, muoto jne.

  Hyvää pääsiäistä, Merja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, olet varmaan joutunut paljon pohtimaan näitä asioita ihan työsi puolesta. Ja vaatehan toimii myös itseilmaisun välineenä, käyttämällä tiettyjä vaatteita kerrot muille millainen olet tai ainakin millainen haluaisit olla ;-D. Vaatteet eivät taida koskaan olla vain vaatteita, vaan niihin liittyy paljon sekä tiedostettuja että tiedostamattomia toiveita ja tunteita.....

   Mukavaa pääsiäistä myös sinulle.

   Poista
 2. Hei Merja, blogissani on haaste sinulle, http://kaisanmukana.blogspot.fi/2014/04/kysymyksia-ei-vastauksia-ja-haaste.html. Toivottavasti ehdit tarttua siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa haasteesta, sen verran mielenkiintoinen haaste, että otan sen kyllä vastaan ;-D. Vaatii kyllä vähän hauduttelua.....

   Poista