15.9.2014

Tilannepukeutuminen, osa 2

Tämä aihe, josta innostuin kovasti pari viikkoa sitten, ei oikein ole ottanut tuulta. Tai ajatuksen tasolla on kyllä tapahtunut paljonkin, mutta aina kun olen yrittänyt saada aikaan postausta mitään ei ole herunut! Ajattelinkin, ettei tässä enää voi odotella inspiraatiota vaan täytyy raa'asti runnoa postaus kokoon ;-D.

Olkoon tämä osa kaksi katsaus muutamaan vanhaan postaukseen, joissa olen kuvannut asuja, jotka mielestäni sopisivat sekä teatteriin että kokkareille. Luotan näissä puolijuhlavissa tilaisuuksissa mekkoon, housuasu tuntuu niin vaikealta koostaa!

Olkoon ensimmäisenä tämä joulukuulta 2012 oleva postaus, jossa ei ole mekko vaan asu on koottu Ilona Pellin Jaipur-tunikasta ja Your Facen mustasta hameesta. Olen jopa kerran käyttänyt asua työpaikan kokkareilla ja voisin käyttää jatkossakin sopivan tilaisuuden tullen.


Tunikaa olen käyttänyt myös housujen kanssa tässä postauksessa. Tosin tätä asua en laittaisi työpaikan enkä muille "virallisille" kokkareille, mutta Ilona Pellin näytökseen se oli aivan omiaan

Tämä Nanson Salli-mekko on myös ollut ihan oikeasti kokkari-asuna, asusteina hopeaketjut ranteissa ja kirjekuorilaukku kainalossa. Ja taisi olla lisänä juuri tuollaiset viininpunaiset sukkahousut ;-D.

Ja ettei menisi ihan pelkäksi mustaksi, voisin kuvitella käyttäväni näitäkin mekkoja vaikkapa teatterissa ehkä eri tavalla asustettuna. Tosin en juuri nyt keksi miten ;-D.Meinasin ihan unohtaa tämän kirpputorilöytöni, joka ei vielä ole ollut käytössä, mutta joka taitaa päihittää molemmat ylläolevat mekot.Uusin mekkohankintani Nanson alennusmyynnistä hankittu Tuuli-mekko tulee varmaankin pelastamaan monta tilannetta ;-D. Vuonna 2015 tulee työpaikalla olemaan useita puolijuhlavaa pukeutumista vaativia tilaisuuksia!

Mielipiteeni onkin, että yksi kohtuuhintainen simppeli trikoomekko voi olla erilaisten puolijuhlavien tilaisuuksien pelastaja ja asusteitakaan ei niin kovasti tarvita. Jos ei viihdy huiveissa ja kaulakoruissa, voi käyttää näyttäviä korvakoruja, rannekoruja ja sormuksia. Tai sitten ei yhtään mitään, mekko, korkkarit, kirjekuorilaukku ja siinä se!

18 kommenttia:

 1. Juuri oikeita kokkarivaatteita - nuo Ilona Pellin vaatteet sopivat kyllä niin tyyliisi. Tykkään kovasti myös noista trikoomekoista - harmi vain, että harvoin löydän sellaisen, jossa olisi riittävästi pituutta minulle.
  Aurinkoista syysmaanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady, tiedätko että mekot eivät aina ole tarpeeksi pitkiä edes minulle 159 senttiä pitkälle ;-D. Olen vähän kyllä ihmetellyt mekkojen pituutta, koska useimmat xl-koon mekot ovat juuri sopivan mittaisia näin lyhyelle ihmiselle. Mitä valmistajat oikein ajattelevat?

   Poista
 2. Oi että mitä kauniita kokonaisuuksia. Nämä kaikki sopivat sinulle ihan valtavan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia ;-D. Sinulla on myös kauniita mekkoja ja taidat olla samaa mieltä niiden soveltumisesta sekä puolijuhlavaan että juhlavaan tilaisuuteen!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Coctail-tilaisuus eli tuttavallisemmin kokkarit ;-D. Tilaisuus, jossa seisten syödään pikkupaloja seisovasta pöydästä ja juodaan jotakin, useinmiten tarjolla on viiniä. Ja tietenkin seurustellaan muiden kanssa harrastaen sivistynyttä small talkia. Yleensä aika tylsiä tilaisuuksia, ellei satu löytämään hauskaa juttukaveria! Musta pikkumekko on sellainen klassinen coctail-tilaisuuden vaate, niinkuin olemme vanhoista elokuvista oppineet ;-D.

   Poista
 4. Minusta tuo ylin on kiva, kun siinä jotenkin korostuu tuo kerroksellisuus ja tuo tunika on NIIN magee. tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunika on ihana, se on ihan ohutta villakangasta, joka laskeutuu kauniisti. Ja hihat ovat kauniit, ylhäältä kapeat, levenevät ranteeseen ja niissä on halkio hihansuussa. Toivottavasti sait jotakin tolkkua tästä selityksestä ;-D.

   Poista
 5. Mainioita asuja ! Tykkään erityisesti tuosta viininpunaisesta mekosta sekä tietysti Sallista , jota itsellekin havittelin. En löytänyt silloin sopivaa kokoa ja sitten se jäi , vieläköhän jostain saisi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viininpunainen onkin lempivärini, siis mustan lisäksi ;-D. Olisipa tuon Salli-mekonkin saanut viininpunaisena!

   Poista
 6. Kaikki ovat ihania ja sopivia em. tilaisuuksiin :) Erityisesti viininpunainen väri tuntuu tänä syksynä ihanalta.
  Mutta eihän vielä ole syksy ilmojen puolesta, vaikka kohta taitaa olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ainakin mielessä on jo syksy ja tekisi mieli käyttää jo vähän syksyisempiä vaatteita, niitä viininpunaisia ja harmaita ;-D. Minulle syksy on aina jollakin tavalla vuoden alku, uuden alku...

   Poista
 7. Tuo tunika on niin kaunis että se jättää kirkkaasti varjoonsa kaiken muun! Tuossa trikoomekkoasiassa olet ihan oikeassa, täällä alkaa nyt uuden trikoomekon metsästys vanhan liian suuren tilalle. Aurinkoista perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, Jaipur kiittää ja minä myös ;-D. Onnea trikoomekon etsintään ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 8. Mekko on helppo ja "aina valmis" kaikenmoisiin kokkareihin :) Nansolla on kivoja mekko, minulla on muutama kesäinen, pitääkin käydä vilkaisemassa mitä heillä on talveen tarjota. Sinun musta on tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekot ON helppoja ;-D. Nansolta löytyy hyviäkin mekkoja, varsinkin muutamat Katri Niskasen suunnittelemat ovat olleet kauniita ja tyylikkäitä. Ja heidän mitoituksensa on minulle sopiva!

   Poista