2.2.2015

Paitamekko, osa 2

Olen nyt juuttunut tähän paitamekko-ajatukseeni ja sen metsästys on edistynytkin jonkin verran. Ensinnäkin sain kommenttiboksiin vaasalaiselta Doppwomanilta vinkin, että heille on tulossa kevääksi ainakin Part Twon paitamekkoa. Löysin myös H&M:ltä krepatun paitamekon, jonka malli näyttää hyvältä, mutta on auttamatta liian lyhyt. Epäilenkin, että valmiina en nilkkapituista paitamekkoa taida löytää!

No eipä hätää, Burdan Pattern Storesta löytyi tämä kaava, jonka vaikeusastekin on sopivasti noviisi ;-D. Olihan siellä muitakin mahdollisia kaavoja, kuten tämä äitiysmekko kivoilla laskoksilla. Molemmat kaavat ovat polvipituiselle mekolle, mutta itse ommellen helman saa juuri sen pituiseksi kuin haluaa! Ja jos nyt päätyisin tuohon äitiysmekon kaavaan, tekisin siihen samanlaiset suorat hihat kuin tuossa oversize-mekossa....

Tämä olisi aika helppo projekti aloittaa vaikka heti, löysin kangasvarastostani sopivan ohutta pellavakangasta. Värinä kaunis liilaan taittuva harmaa, aivan ihana väri ;-D. Väri, jota yritin kuvata, mutta joka kuvissa suostui näyttämään vain harmaalta. Ja jos aloittaisin nyt, saisin mekon valmiiksi ennen kuin kesä yllättää.


4 kommenttia:

 1. Voihan pahus, minkä teit taas kerran! Nyt minä sitten tulen juuttumaan tuonne Burdan kaavojen pariin - enpä ollut huomannut koko putiikkia kun on ompeluhommat olleet muutaman vuoden jäissä - ja nyt olen jo taas selaillut vanhoja käsityölehtiäkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista, kuinkas minä nyt noin ;-D. Mutta ihania kaavoja siellä on, viime kesänä ostin pari kaavaa, joista en ole vielä tehnyt mitään mutta ovatpahan valmiina kun se inspis iskee!

   Poista
 2. No, minkä teit, Merja! Mullahan on tuollainen 'äitiysmekko'. Aivan haalean sininen, ohutta puuvillaa, 3/4-hihoilla ja miehustassa kauniit hiuslaskokset. Täydellisesti unohduksissa ja ihan paniikissa säntäsin etsimään kuvasi nähtyäni. Jätin melkein esille, että muistan sitten kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt rupean olemaan tyytyväinen tekemisiini, sain Ladyn innostumaan kaavoista ja sinut löytämään unohtuneen aarteen, hyvä minä ;-D. Ja tämän ikäisenä jo tietää, että joka vuosi ensimmäinen hellepäivä ihan yllätyksenä, suorastaan puun takaa, joten on hyvä varautua ajoissa. Että on edes yksi hellepäivän vaate käden ulottuvilla!

   Poista