15.4.2018

Talven univormu

Piti ihan tarkistaa, koska tässä blogissa on viimeksi ollut asukuvia ja totesin että viimeisin asukuva on Nanson mekosta 6.6.2017! Noh, eihän tuosta ole vielä vuottakaan ;-D.

Edellisessä postauksessa mainitsin kulkeneeni koko joulun jälkeisen ajan univormussa, joka koostuu mustista housuista, mustasta silkkipaidasta ja mustasta villatakista. Niinpä nyt kuvaan tämän univormun, tämä on ollut ihan selkeästi turvavaate ja helpottanut elämää kovasti kun aamuisin ei tarvitse miettiä mitä päällensä pukee. Riittää kun huolehtii, että univormun osat ovat kutakuinkin puhtaita ja rypyttömiä!Tällä hetkellä olen vähän ymmälläni, koska en oikein tiedä mitä käyttäisin töissä kun ilmat alkavat ihan oikeasti lämpenemään. Oikeanpuoleisessa kuvassa olevaa Cosin villakangasmekkoa olen käyttänyt viime viikolla, sillä ehkä menee vielä jonkin aikaa, mutta se on kuitenkin aika lämmin. Ehkä voisinkin siirtyä mekkolinjalle, mekko ja paksut mustat sukkahousut nilkkurien kanssa voisi olla alkukevääseen sopiva univormu.

Tykkään tästä univormuajattelusta kovasti, vaikka se tarkoittaakin että työpäivät mennään ihan samoissa vaatteissa, mutta haittaako sekään ;-D. Työtovereita tuskin kiinnostaa mitä vaatteita käytän, eivätkä edes ehkä huomaa että olen joka päivä samoissa vaatteissa. Ja sitten kun itse kyllästyn univormuuni, voin vaihtaa sen.

Nämä kevätvaatteet ovat muuten jokakeväinen ongelma, miten siirtyä talvivaatteista kesävatteisiin kun hetken aikaa talvivaatteet ovat liian kuumia ja kesävaatteet liian kylmiä. Puhumattakaan siitä kuinka kyllästynyt on jo huhtikuulla talvivaatteisiinsa. Pitäisi ehkä olla ihan erikseen kevätvaatteet!

4 kommenttia:

 1. Onpas kauniin klassinen kokonaisuus. Musta toimii kyllä oli se vuoden aika mikä tahansa. Todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ;-D. Olen viime vuodet pukeutunut kokomustiin, mutta nyt olen havainnut pelkän mustan hieman kyllästyttävän. Voisin ehkä siirtyä käyttämään enemmän harmaata, siis vaaleaa mustaa ;-D.

   Poista
 2. Univormut pelastavat arjen! Ja auttavat ne usein juhlassakin, kun tietää, mistä tykkää ja mitkä vaatteet istuvat itselle ja sopivat keskenään.

  Oletko kehittänyt kesäaikaa varten oman univormun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhistus, en ole huomannut kommenttiasi aikaisemmin. Anteeksi, tapoihini kyllä kuuluu heti vastata.

   Kyllä minulla oli kesäunivormukin tai oikeastaan kaksikin. Alkukesästä viileillä ilmoilla käytin Nomen Nescion pellavasekoitteisia löysiä housuja ja samasta kankaasta tunikaa, mustaa tietenkin ;-D. Tästä yhdistelmästä voisinkin tehdä postauksen kunhan palaan lomalta, aion ottaa sen taas käyttöön kun työt alkavat.

   Ja helteellä koko ajan bambukankaista mekkoa. Bambu on ihan pellavan oloista, tosi ohutta ja ilmavaa kangasta.

   Poista