25.3.2020

Elämässä pitää olla liikettä!


Rovaniemen taidemuseo Korundi, Osmo Valtonen Ellipsografi

Nyt kun elämä keskittyy kotinurkille ja aika paljon sisätiloihin, jopa meikäläinen kotona viihtyvä tyyppi kaipaa vähän muutakin kuin kirjoja elämäänsä. Eihän ihminen aina jaksa lukea ;-D.

En ole koskaan varsinaisesti ollut kovinkaan liikunnallinen, mutta joskus 35 vuoden paikkeilla minuun iski aerobic. Jostakin kumman syystä hurahdin siihen täysin, tosin olin silloin vielä kotiäitinä ja viereisessä talossa oli kuntokeskus! Parin vuoden ajan kävin kolmisen kertaa viikossa aamuisin aerobicissa  ja suosikikseni nousi step-aerobic. Kun sitten aloitin opiskelun, eikä enää ollut niin paljon vapaata aikaa, tahti vähän rauhoittui. Kunnes hurahdin Paceen eli kiertoharjoitteluun ja laukkasin Autotalon Piukoissa Paikoissa treenamassa 3-4 kertaa viikossa, se oli hauskaa. Tämä kaikki siis viime vuosituhannella.

2000-luvun alkuvuosina jatkoin Pacessa käymistä, joka sitten pikkuhiljaa korvautui uuden työpaikkani Helsingin yliopiston myötä Yliopistoliikunnan jumpilla. Olen siellä käynyt kuntonyrkkeilyssä ihanan Harri Piitulaisen ohjauksessa, kick-boxingissa, keppijumpassa, kuntosalilla. Kokeillut bodypumpia, pilatesta, kahvakuulaa ja vaikka mitä. Kunnes vuoden 2009 aikana, burn outin myötä liikunta loppui kuin seinään.

Olen yritellyt vuosien varrella pikku hiljaa elvytellä liikuntaharrastusta, mutta todennut samalla ettei minusta ole enää ryhmäliikuntaan. En halua olla kiinni aikatauluissa ja inhoan yli kaiken täysiä pukuhuoneita. Mutta onneksi on YouTube! Ja nyt kun on ihan suositeltavaakin pysyä kotosalla, muistin jo aiemmin löytämäni kivat jumpat. Olen nyt muutamana päivänä aloitellut lyhyillä 10 minuutin videoilla step-aerobicia ja vähän pidemmillä tanssitreeneillä. Treenit ovat ihan helppoja ja yksinkertaisia. Tarkoitus on siis sanoa, että tässä teille muutama linkki helppoihin ja kivoihin treeneihin ;-D.

Step-aerobic, noin 10 minuuttia:
10 minuutin Cardio steps workout
10 minuutin 10 Minute Low Impact Steps Workout for Beginners

Shellyn superihanat rennot tanssitreenit:
Super Easy Dance Workout for Beginners new to exercise
Beginners Dance workout - October 30 minute workout
30 minutes of Dance and Workout
Dance workout from beginner class
30 minutes of beginner Dance workout

Mukavaa kevättä, ulkoilkaa paljon ja pysykää liikkeellä. Tästäkin selvitään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti