21.6.2020

Kesäretkiä

Suunnitelma oli suunnata pohjoiseen jo toukokuun puolivälissä, mutta taisivat kaikkien kevät- ja kesäsuunnitelmat mennä tänä vuonna uusiksi. Ja olihan Itä-Lapissa vielä toukokuussa ihan reilusti luntakin, niin ei sinänsä lähdön siirtyminen kesäkuun puolelle hirveästi harmittanut. Alla oleva kuva on otettu 9. kesäkuuta ja tien päässä näkyy edelleen lumikasa!


Onneksi kesäkuun alkupäivinä olivat metsistä lumet sulaneet, piti heti päästä sienimetsälle. Löytyihän niitä korvasieniä jonkin verran, ei ollenkaan niin paljon kuin edellisenä vuonna, mutta pari kiloa kuitenkin. Juuri sen verran että sai pahimman sienihimonsa tyydytettyä.


Tänä vuonna päätettiin siskojen kanssa tehdä retki Posiolle, patikoimaan joko Riisitunturiin taikka Korouomaan. Koronasuluista huolimatta onnistuttiin varaamaan viikonlopuksi mökki Posion Kirintövaarasta ja hulppea mökki olikin. Kaikille kolmelle oli oma makuuhuone, mutta koko talosta ei löytynyt kuin kaksi viinilasia ;-D.

Mökissä oli kovin mielenkiintoinen liesitaso, mistähän näitä saa ;-D
Eihän me liettä kuitenkaan tarvittu, kätevillä emännillähän oli tietysti omat grillit mukana. Oikein hyvin paistui pihvit ja paprikat. Ja kyllä ruoka maistuikin rankan patikan jälkeen.

 
 
Patikointikohteeksi sitten valikoitui Korouoman kanjoni ja lyhyt, mutta vaativa viiden kilometrin reitti. Päivä oli ehkä liiankin lämmin patikointiin, mutta onnistui rauhallisella vauhdilla ja riittävällä nesteytyksellä. Tosin viimeiset melkein kaksi kilometriä jyrkkää ylämäkeä meinasi olla liikaa siinä helteessä ;-D. Jos joskus vielä Korouomaan joudun, kierrän kyllä reitin toisin päin!
Ja kun kerta Posiolle matka kävi, täytyi tietysti poiketa myös Pentikillä ja tehdä pari pientä ostosta. Lisäksi bonuksena näyttelytilassa oli esillä upeita juttuja ja jopa vessassa oli hauska keramiikkasiruista tehty seinä ja keraaminen käsienpesuallas. En osannut päättää mitkä kuvat laittaisin tänne, joten laitan sitten kaikki.

Tänä vuonna säät tosiaan suosivat meitä, on ollut aurinkoista ja kuivaa. Edes juhannusaattona ei satanut toisin kuin monena aikaisempana juhannuksena. Sääskiäkin oli, mutta juhannusaattona tuuli juuri sen verran että pystyimme syömään ulkona. Se on kyllä täällä harvinaista herkkua ;-D. Jos ei sada tai ole muuten kylmä, ainakin sääsket ovat paikalla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti