12.7.2014

Huivi ja huivi

Käväisin eilen Stockalla ja ohimennessäni hypistelin Balmuirin kauniin väristä kasmirsilkkihuivia. Huivi tuntui ihanan pehmeälle ja väri miellytti oikein kovasti, mutta kovin hintavahan se mielestäni oli. En edes vakavasti harkinnut tuon huivin ostamista, mutta olin ajatellut ajatellut tarvitsevani ohuen mustan villahuivin, joten jatkoin muiden huivien hypistelyä.Melkein vieressä roikkui L´assesorin ohut musta huivi, jonka koostumus oli 85 % villaa ja 15 % silkkiä ja sekin tuntui mukavan pehmeälle. Ei tosin ihan yhtä pehmoiselta kuin Balmuirin huivi, tai niin ainakin kuvittelin ;-D. Hinta oli neljänkympin paikkeilla, en muista ihan tarkkaa hintaa. Siinä sitten mietin, että kun oikeastaan tarvitsen ohuen villaisen huivin eikä hintakaan ole paha, taidan ostaa sen. Kassalla odotti vielä kiva yllätys, hintaa oli alennettu ja huivi maksoikin vain 19 euroa! Hyvä niin ;-D.

Olen huiviin ihan tyytyväinen, mutta jäin miettimään merkkien ja mielikuvien merkitystä. Mielestäni olisi ollut oikein hienoa omistaa kauniin värinen Balmuirin kasmirsilkkihuivi, mutta ihan totta puhuen en huomannut juurikaan eroa siinä miltä huivit tuntuivat tai näyttivät. Ainakaan minun silmäni ja käteni eivät suurta eroa huomanneet ;-D.

Tottakai kasmir on pehmeämpi, ylellisempi ja kalliimpi materiaali kuin pelkkä villa, enkä ollenkaan kyseenalaista Balmuirin huivien hyvää laatua, vaikkei minulla niistä kokemusta olekaan. Jäin vain miettimään sitä, että en ollutkaan valmis maksamaan laadusta ja ehkä merkistäkin, vaan valitsin "merkittömän" huivin, joka mielestäni näytti ja tuntui ihan hyvältä ja jonka hinta miellytti ;-D. Ja todennäköisesti käytän huivia ihan tyytyväisenä!

Mikä on teidän lukijoiden mielipide aiheesta? Olisi hauska kuulla teidän kokemuksenne vastaavista valintatilanteista! Ratkaiseeko laatu vai hinta? Vaiko ehkä merkki?

Lisäys postaukseen! Lady of The Messin kommentin herättämän ajatuksen johdosta lisään vielä yhden kysymyksen: mitä laatu on sinun mielestäsi?

14 kommenttia:

 1. Kyllä minulla ratkaisee laatu ja hinta - merkillä ei ole väliä. Tietysti olisi kiva omistaa merkkituotteita, mutta en vaan ole valmis siitä merkistä maksamaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Lady, juuri noin minäkin kysymykseen vastaisin ;-D.

   Mutta nyt sitten tulikin mieleeni, että jos minulta kysyttäisiin "mitä se laatu sitten on", en osaisi vastata! Hintahan on siitä helppo, että jokainen osaa määrittää mikä on omasta mielestä sopiva hinta, mutta laatu! Mitä se itseasiassa on, vai onko sekin jokaisen itse määritettävissä? Visainen kysymys, jonka taidan lisätä postaukseen.

   Poista
 2. Ensimmäisenä ratkaisee laatu (pyrin painottamaan luonnon materiaaleja) ja sen jälkeen hinta. Vaan joskus sorrun minäkin merkkeihin, en kiistä. Etenkin alessa katselen ympärilleni, -40% tuntuu jo varsin mukavasti. Oikealla hinnalla ostan havermmin merkkiä, mutta merkissäkin pitää laadun olla kohdallaan. Niinkun oikeasti. Longchampin laukut ovat heukkouteni, ne edullisemmat. Meinasin pudottaa silmät päästäni herkästä nahasta tehdyn Rossaun hinnalle. 800€ on ihan liikaa, etenkin laukusta jonka koko ajan pelkää naarumuuntuvan kun sen nostaa käteensä. Oma mustani maksoi vajaa kolmenneksen ja on joka päivä töissä mukana... eikä ole mennyt miksikään vaikka en minä nyt sitä erityisemmin varo (joskaan en lätäkössäkään uita).

  Eli: Merkin pitää sisältää käytettävä ja hyvä laatu. Minulle laatu on monesti luonon materiaali ja nahassa ei todellakaan se ohuin vaan kestävä versio joka sitten vuosien saatossa patinoituu kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonmateriaalit ovat minullakin se ensimmäinen asia, jota katson. Kenkien ja laukkujen täytyy olla nahkaa. Materiaalien täytyy myös olla helppohoitoisia, nykyään luonnonmateriaaleissakin voi olla vesipesu kielletty! Tosin tässä kohtaa olen käyttänyt maalaisjärkeä ja ajatellut, että jos kangas on vaikkapa silkkiä niin kyllähän se vesipesun kestää. Olen sitten pessyt koneessä käsinpesuohjelmalla, käyttänyt pesupussia ja nestemäistä pyykinpesuainetta. Toistaiseksi ei ole tapahtunut katastrofeja ;-D.

   Laukuissa tosiaan nahan pitää olla sen verran tukevaa, että niitä voi huoletta käyttää. Ostin reilut kaksi vuotta sitten 2OR+BYYATin laukun, joka on tosi tukevaa, vähän röpöläista nahkaa ja on kovasta käytöstä huolimatta säilynyt aivan uuden näköisenä. Ainoa miinus on se, että laukku on jo itsessään aika painava! Mutta laatua joka gramma ;-D.

   Poista
 3. Heititpä pahan kysymyksen päivän alkuun :)
  Laatu ratkaisee, en osta esim. neuleita, joissa tekokuitua enemmän kuin 10%. Viimeaikoina olen ostanut cashmere neuleita, mutta nekin aleostoksina. 100€ neuleesta alkaa olla itse maksimi hinta. Urheiluvaatteissa suosin Peak Performancen vaatteita, jotka laadukkaita, mutta jossa itselle ainakin myös merkki kuvaa laatua, mutta näitäkin ostan vain jos -30% alessa.

  Noh sitten päästäänkin laukkuihin ;), niissä valitettavasti merkki vaikuttaa ostopäätökseeni. Onhan nuo LV laukut kestäviä, mutta jos kysytään, että olisinko markka aikana ostanut laukun 6000 markalla olisin vastannut, että en ikinä. Ja tuossa liikkeessähän ei ale päiviä ole.

  Uusinta ostosta Mulberryn huivia en olisi ostanut ilman -50% ale hintaa, mutta laatu on kyllä ihana pumpulinpehmeä.

  Minulla on myös paljon vaatteita,huiveja ja laukkuja jotka ovat 10 vuotta tai ylikin vanhoja ja silloin mietin tyytyväisenä hintaa jaettuna vuosilla/kerroilla eli silloin kalliskaan asia ei tunnu turhalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aleista ostaminen on kyllä hyvä tapa saada laatua kohtuuhinnalla, ehkä kaikkein laadukkaimmilla aleprosentit eivät päätä huimaa, mutta joku 40% on jo ihan hyvä ;-D.

   Ja tuo hinnan ajatteleminen markoissa on kyllä hyvä herättäjä, varsinkin euron alkuaikoina hintaa ei oikein meinannut hahmottaa jos ei miettinyt mitä hinta olisi markoissa! Laatua voi löytää edullisestikin, mutta ainakaan minä en osaa arvioida etukäteen kestääkö tuote hyvänä vuosia vai ei. Sen tietää sitten vasta jälkikäteen ;-D.

   Poista
 4. Laatu on pehmeää, mutta kestävää luonnonmateriaalia, hyvää ompelutyötä, loistavaa leikkausta ja kulutusta kestävää tyyliä. Joskus laatua löytää kalliilla ja joskus halvemmalla. Onko merkeillä väliä? Joskus on, joskus ei riiippuen omasta sen hetkisestä tilanteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä, napakka määritelmä laadusta ja ainahan hinta ei tosiaan ole laadun tae. Ja merkeistä sen verran, että jos jonkun merkin joku tuote on osoittautunut hyväksi hankinnaksi niin kyllä kaupassa tulee katsottua ensin sen merkin tuotteet. Aika monitahoinen on tämä laatu/hinta/merkki asia ja kuitenkin monta kertaa ostopäätöksen ratkaisee tunne eikä järki. Mielikuvamainonta rules ;-D.

   Poista
 5. Minulla on kaksi Balmuirin huivia, ja ne on IHANIA.
  Tosin ostin ne Helsingistä Balmuirin pop-up putiikista isolla alennuksen.
  Balmuirissa viehättää paitsi laatu, myös kotimaisuus. Vaikka tehdäänhän niitäkin ulkomailla.

  Mutta hyvän huivilöydön olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaisuus on aina plussaa ;-D. Ja voisin aivan hyvin ostaa Balmuirin huivin, jos hyvä tarjous sattuu kohdalle. Varsinkin tuo linkin väri houkuttelee, se on niin kaunis ja kyllähän nyt naisella voi olla kaksikin ohutta huivia.....

   Poista
 6. Laatu ensin, sitten vasta hinta, mutta ei laatuakaan mihin hintaan tahansa. En ole valmis maksamaan tonnia merkkilaukusta, vaikka se laatua olisikin, Toisekseen en halua logolaukkuja.
  Tietysti myös käyttötarkoitus ratkaisee, kumpaan päädyn: villaan vai kashmiriin. Molemmat ovat arkoja kuituja, mutta kashmir suorastaan superarka. Se on pehmeä, mutta ei kestä juurikaan ulkoista hankausta. Siksi arkikäytössä haastava.
  Minulla on sekä L'asessorin huiveja (sama koostumus kuin ostamassasi) ja Balmuirin kashmir-huiveja (eri koostumuksia). Molempiin olen ollut tyytyväinen. Tosin Balmuirit olen ostanut niiden ystävämyynnistä, joten siinä tapauksessa hinta-laatu -suhde ainakin kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin varmaan hyvä näppituntuma laadukkaasen tuoteeseen ja olen samaa mieltä ettei laadustakaan halua maksaa ihan mitä vaan eli laadun ja hinnan täytyy kohdata.

   Ja laukuista olen samaa mieltä, mitä vähemmän merkkejä ja logoja sen parempi. Mitenkään laukkuharrastajia arvostelematta totean, että minulle laukku on vain laukku. Toki tykkään kauniista nahkalaukuista ja omistan ehkä turhankin monta laukkua ;-D.

   Tuota kashmirin arkuutta en ole oikein sisäistänyt, mutta oikein hyvä että muistutit tästä ominaisuudesta. Ja mukava kuulla, että olet ollut tyytyväinen L'assesorin huiveihin.

   Poista
 7. Minulle oli yllätys miten nukkaantuva ja nukkaava kashmirhuivi on. Kaunis, kevyt, lämmin ja ah niin suloisen pehmeä...mutta vaikkakin laadukas, niin oikeasti aika oikukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla käyttäjäkokemuksia kashmirista, minulla on vain yksi kashmirhuivi Cosilta ja sitä olen käyttänyt aika vähän. Taisi olla viime talven vilukissatyttäreni käytössä ;-D. Yksi kashmir/silkkinen twinset minulla on ja se ei ole ollenkaan hankala, johtuisikohan siitä silkistä! Kashmir taitaa olla minunlaiselle huithapelille liian oikukas ;-).....

   Poista