23.7.2014

Helteellä töissä

Nyt on taas ajankohtaista pystya pukeutumaan töihin asiallisesti, vaikka helle onkin. Viime vuonna hurahdin mekkoihin, mutta huomasinkin kesällä pukeutuvani mieluummin housuihin. Ja ihan siitä syystä, että en oikein kehdannut näyttäytyä polvipituisessa mekossa ilman sukkahousuja. Jostakin syystä kolhin sääriäni milloin mihinkin ja yleensä on ainakin yksi mustelma koristamassa jompaakumpaa säärtä. Noh, tähänhän löytyi hyvä ratkaisu maksimekosta!

Olisin toivonut löytäväni hihallisen maksimekon, sellaisen jossa olisi vähintään kyynäpäihin ulottuvat hihat. En tietenkään siihen hätään sellaista mekkoa löytänyt (enkä ole tänä kesänäkään sellaista löytänyt) ja ostin hihattoman. Ja kun en ihan hihattomalla mekolla halua olla, käytin yläosassa pientä viskoosista neuletakkia. Normaalissa kesäsäässä yhdistelmä on oikein kätevä, mutta helteellä aavistuksen kuuma ;-D. Tosi hellepäivänä puen päälle Ilona Pellin ohuen bambukuitumekon, se on ihanan viileä pitää!

Jos eläisin ihannemaailmassa, jossa olisin hoikka ja voisin pukea päälleni ihan mitä haluaisin, käyttäisin töissä pellavaista hiekanväristä nilkkapituista hihatonta kotelomekkoa tai kapealahkeisia vajaamittaisia pellavahousuja hihattoman pellavatopin kanssa. Housut ja toppi olisivat mielellään samaa kangasta, olen nähnyt sellaisen yhdistelmän "aikuisen naisen" päällä Avignonissa vuonna 1999 ja se on lähtemättömästi painunut mieleeni. Näkemässäni yhdistelmässä oli vielä housujen lahkeensuissa pienet halkiot ja topissa oli kaksi saumaa edessä ja nekin päättyivät pieniin halkioihin, olin aivan myyty yhdistelmälle!

Tämä toppi/housuyhdistelmä on aivan erilainen, mutta pidän tästäkin. Ja tietysti sandaalit jalkaan tai ehkä teräväkärkiset matalat avokkaat, vaikkapa nämä. Kuinka helppoa kesäelämä olisikaan ;-D.

Pinterestissä olen kerännyt silmääni miellyttäviä kesävaatteita tähän kansioon. Tämä Sarah Pacinin yhdistelmä on mielestäni aika täydellinen kesäisen työpäivän asu, tässä asussa esiintyisin oikein mielelläni ;-D. Myös tässä taulussani on aika monta hyvää kesäistä asua!

Ai niin, tänään on päällä se musta hihaton maksimekko ja olkavarsia peittämässä lyhyt, harmaa pellavaviskoosineule ja mustat remmisandaalit. En jaksanut aamulla ruveta silittämään hellemekkoani ;-D.

12 kommenttia:

 1. Kauniita asuja ovat . Täytyy sanoa , että alkaa vähän ahdistaa ensi viikolla työhön paluu juuri vaatteiden takia ! Miten sitä voi laittaa päälleen uskottavan toimistoasun kaikkien näiden varvassandaali-shorsit - toppiviikkojen jälkeen ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä turhaan ahdistu ;-D. Jos omistat yhdenkin kesämekon, laita se päälle, varvassandaalit jalkaan, käsilaukku mukaan, äläkä ajattele yhtään mitään ja siitä se lähtee! Ensimmäinen päivä se on vaikein, hirressäkin ;-D

   Poista
 2. Bambuviskoosivaate onkin hyvä helteellä, koska sillä on "lämmönsäätelykyky".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siksi tykkään pitää bambumekkoa helteellä ja bambuhan on aivan pellavan oloinen, jos en tietäsi pitäisin kangasta pellavana ;-D.

   Poista
 3. Helteellä töihin pukeutuminen onkin vähän haastavaa, onneksi olen vielä lomalla. Kivoja kaikki nuo linkittämäsi vaatteet.
  Anteeksi etten vastannut sähköpostiisi, loppukevät oli niin kiireinen sekä töissä että vapaalla. Kuten varmaan huomasit niin en tehnyt muotinäytöksestä juttua, koska tyyli oli niin erilainen kuin itselläni. Harmi sinänsä sillä näytöksen kuvat onnistuivat hienosti :)

  Mukavaa kesän jatkoa sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, parastahan olisi jos onnistuisi sijoittamaan lomansa helteisimpään aikaan, pääsisi vähemmällä päänvaivalla ;-D. Sääli että hyvin onnistuneet kuvat eivät päässeet käyttöön, mutta ymmärrän kyllä etteivät ne näytösvaatteet oikein inspiroineet. Eivät inspiroineet minuakaan!

   Mukavaa loman jatkoa sinulle, nämä ovat kyllä varsinaiset lomalaiset kelit......

   Poista
 4. Oi kun kauniita asuja, tykkään kovasti suuresta osasta, kelpaisivat ehdottomasti minullekin töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kuvissa on kyllä paljon sellaista jota voisi käyttää, mutta jos oikeasti pitäisi valita kaikista noista yksi tai kaksi, valinta taitaisi olla melkein mahdoton! Mutta ihan hyvä tietää, että kyllä maailmasta kivojakin töihin kelpaavia hellevaatteita löytyy ;-D.

   Poista
 5. Tuo on muuten totta, että maksimekot ovat lähes järjestäin hihattomia. Mulla on muutama 60-70 -lukujen maksimekko ja niissä hyvin monessa on hihat, toisissa lyhyemmät ja toisissa pidemmät. Pöydälläni on myös kasa retromekkojen kaavoja ja niissäkin kaikissa on hihat. Koskahan hihat katosivat pitkistä mekoista!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, koska hihat ylipäänsä katosivat! Talvellakin myydään hihattomia mekkoja ja toppeja! Toisaalta naureskellaan alleille, mutta ei tarjota mitään millä ne allinsa peittäisi ;-D. Yritä tässä nyt sitten pukea itsensä asiallisesti.....

   Poista
 6. Blogissani on Sinulle haaste, ota se vastaan, jos ehdit, jaksat ja kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pauska, kiitos haasteestasi, mutta taidan tällä kertaa skipata sen. Osallistuin tähän 11 haasteeseen maaliskuulla (http://aikuisennaisenbuduaari.blogspot.fi/2014/03/haastettuna-11-kertaa.html) ja se oli niin vaativa haaste, että yksi kerta taitaa riittää minulle ;-D.

   Poista