30.10.2014

Rooman satoa

Tällä Rooman matkalla onnistuin näkemään muutakin kuin shortsiasuisia turisteja! Näin muutamia hyvin tyylikkäitä daameja ja hyvin monta erittäin tyylikästä herraa, kaikki he olivat jo vähän varttuneempia, neljästäkympistä ylöspäin ja yhdestäkään ei ole kuvaa ;-D.

Huomasin myös, että piikkikorkoja käytettiin hyvin vähän kadulla, yleensä naisten jaloissa oli nilkkurit suht matalalla korolla taikka loaferit, myös herrainkenkiä näkyi. Housut olivat edelleen kapeat, päättyivät nilkkurien yläpuolelle ja niiden kanssa polvipituinen suora kaulukseton takki muhkealla kaulahuivilla. Tästä lookista näin useita eri versioita, joille yhteistä oli se että mittasuhteet olivat kohdillaan, kaikki oli juuri sopivan pituista ja levyistä.

Näin naisilla paljon upeasti leikattuja lyhyitä hiuksia ja, kun kysessä oli päälle nelikymppiset, kauniisti harmaantuvia hiuksia, sekä miehillä että naisilla.....

Katumuodista minulla ei siis kuvia ole, mutta joitakin kuvia otin kauppojen näyteikkunoista. Ensimmäinen kuva on otettu Via del Corson Piazza Venezian puoleisesta päästä, kaupasta jonka nimeä en tullut katsoneeksi. Tuossa somistuksessa minua viehätti tuo viininpunaisen, konjakinruskean ja harmaan yhdistelmä.Tässä myös nimettömäksi jääneessä kaupassa taas kiinnitin huomiota värikkäisiin kasseihin, tämä kauppa taisi olla aika lähellä tuota edellistä, Via del Corsolla tämäkin.


Nämä hauskat kultaiset kengät ja laukku löytyivät Via Frattinalla sijaisevalta Fausto Santinilta.


Via Frattinalta löytyi myös viime syksynä hehkuttamani italialaisen vaatemerkin Liviana Contin myymälä. Sääli, että kuvat on otettu illalla ja eivätkä ole kovin tarkkoja!

Nimetön kenkäkauppa myöskin Via Frattinalla, keskirivissä kauniita teräväkärkisiä ballerinoja.......
Siste's Via Frattinalla tämäkin kauppa, voimme siis päätellä että Via Frattina on hyvä kauppakatu ;-D.


Tämä hauska kauppa taas löytyi Via delle Carrozzelta, joka lähtee Piazza Spagnalta, Martino Midali. Heillä on näköjään nettikauppakin ja toimittavat myös Suomeen, 19 euron hintaan ;-D.


Carla G:n Corso Vittorio Emanuelin myymälä, uuden näköistä siluettia ja vyö sijoitettu lanteille. Huomatkaa myös toisessa kuvassa peilistä heijastuva tyylikäs myyjätär ;-D.12 kommenttia:

 1. Kauniita näyteikkunoita ja bongasin monta kivaa asua :) Sinulla oli varmasti ihana matka !

  Rentoa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka oli juuri sellainen arjenkatkaisureissu, joka auttaa taas jaksamaan pitkän pimeän syksyn!. Ja nythän voikin jo kohta ruveta jouluhommiin ;-D.

   Mukavaa pyhäinpäivän viikonloppua....

   Poista
 2. Kauniita asuja ikkunoissa ja hyvältä kuulosti tuo katumuoti ilman kuviakin , mielikuvitus vain käyntiin :) kyllä loma on ihanaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katumuoti vaan pitäisi nähdä ihan livenä ja siihen kiinnitin huomiota, että nuoret pukeutuivat aika samalla tavalla kuin täällä meilläkin, mutta vanhemmat ihmiset pukeutuivat siihen italialaiseen tyyliin......

   Poista
 3. Paljon oli noissakin vaatteissa harmaan eri sävyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä taisi olla, harmaa jaksaa viehättää aina vaan ;-D.

   Poista
 4. Kiitos kun jaoit nämä kuvat ja Rooman tunnelmat!
  Voi mitä ihania asuja tuolla Martino Midalilla on... apua... miksi menin katsomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Martino Midali oli suosikkini jo näyteikkunoiden perusteella, puhumattakaan nettikaupasta. Onneksi toimitusmaksu on niin korkea, että se karsii ostohaluja ;-D.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eikös ollutkin, kyllä italialaiset osaavat ;-D

   Poista
 6. Kiitos erityiskivasta postauksesta ja hyvää pyhää!

  VastaaPoista
 7. Kiitos erityiskivasta kommentista ;-D. Ja mukavaa pyhäinpäivää.....

  VastaaPoista