1.11.2016

Pohjoisen syksy

Terveisiä syyslomalta, vietin sen tänäkin vuonna Itä-Lapin maisemissa. Viikko meni ihan sujuvasti tekemättä yhtään mitään. Siis jos tekemiseksi ei lasketa haahuilua lähimetsissä ja kuvien napsimista milloin mistäkin silmään osuvasta. Sitä kyllä tuli harrastettua, samoin kuin vanhojen lehtien selailua ja niiden puoliksi täytettyjen sanaristikoiden loppuun täyttämistä.


Päivän ainoa työ oli ruoan laitto ja syöminen. Syötiin hirvenkäristystä, poron paahtopaistia, siikafileitä, siianmätiä. Ihan vain muutamia mainitakseni. Ruoan kuvaamista ei harrastettu, se syötiin ja hyvällä ruokahalulla. Ja taisihan muutama lasillinen viiniäkin mennä ruoan seuraksi.


Ja uni maistui, yöt olivat niin pimeitä että yöllä herätessään ei tiennyt olivatko silmät auki vaiko kiinni. Ja aamuisin havahduin siihen kun aamu valkeni. Aamukahvilla istuttiin iltapäivään asti ja sitten lähdettiin metsään. Ja otettiin kummallisia kuvia käävistä ja muistakin metkoista metsäjutuista.
Ilmat olivat monenlaisia, enimmäkseen kyllä sumuisen hämäriä muutamalla auringon pilkahduksella höystettynä. Loppusyksyn pehmeän hämärät päivät ovat aivan omiaan metsissä vaelteluun ja luonnon ihmettelyyn.

Viikon puolivälissä alkoi lumisade, lunta satoi pehmeästi leijaillen parin päivän ajan, maa sai ohuen lumipeitteen.


Mahtuihan lomaan mukaan melkein täydellinen pakkaspäivä, pikkupakkanen ja aurinkokin näyttäytyi. Silloin teimme eväsretken mökille, evääksi mukaan hiillosmakkaraa ja valkoista glögiä, siitä ei eväät parane. Joki virtasi vielä vapaana, rannoilla vain vähän riitettä. Vesi oli niin jähmeää, että virtauksen ihan näki.


Retkipäivä huipentui aivan uskottoman väriseen auringonlaskuun, luonto ei värejään säästellyt. Näytelmä alkoi hennon roosalla värityksellä ja päättyi aivan tummanpunaisena hehkuvaan taivaaseen, joka sai joenkin näyttämään punaiselta.


Tämän kaiken voimalla jaksaa nyt ainakin jouluun asti ja kohtahan saa jo aloittaa jouluhommatkin. Niiden parissa loppusyksyn synkätkin ilmat kuluvat hyvällä mielellä. Varsinkin kun niitä tehdään vain sen verran kuin huvittaa ;-D


2 kommenttia:

  1. Aivan mielettömiä kuvia! Mitä kameraa käytät ja objektiivia? Ihanan rentouttavalta vaikuttaa. Ihanaa loppuviikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;-D. Kuvaan ihan tavallisella digipokkarilla, mutta Picasassa lisään kuviin varjostusta. Varjostus tuo kuviin syvyyttä ja kolmiulotteisuutta. Joskus varjostus jopa tuo näkyviin sellaista mikä muuten ei erotu....

      Poista