1.1.2020

Uusi vuosikymmen, uusi elämä


Aloitin sitten uuden vuoden ja uuden vuosikymmenen vapaana kuin taivaan lintu. Jäin pitämään lomiani ennen siirtymistäni vanhuuseläkkeelle. Olo on vähän hämmentynyt ja eksynyt, voiko tämä olla totta? Eikö tosiaankaan enää tarvitse raahautua aamuisin töihin? Voisiko olla elämää ilman jatkuvaa väsymystä?

 
Päätin jo vuosia sitten, että jään eläkkeelle heti kun se vain on mahdollista ja olin jopa säästänyt lomiani sitä varten. Ja mielessä siinteli jo silloin, että vuonna 2020 en enää tekisi yhtäkään työpäivää. En ihan uskonut, että lomani riittäisivät tarvittaviksi neljäksi kuukaudeksi, mutta niin ne vain riittävät. Lomalle vuoden alusta ja vappuna eläkkeelle! Melkein uskomatonta, mutta totta.
 

Vaikka olinkin koko syksyn odottanut viimeistä työpäivää, kaiken tekeminen viimeistä kertaa tuntui kovin haikealta. Puhumattakaan työtovereiden hyvästelystä, puhelimen ja avaimien luovuttamisesta. Toisaalta viimeisten kolmen vuoden muutokset työoloissa olivat sitä luokkaa, etten olisi enää yhtään jaksanut muutosta muutoksen perään. 


Tällä hetkellä päällimmäisenä on tietenkin helpotus ja myöskin kutkuttava tunne, että oikeastaan kaikki on nyt mahdollista. En tiedä onko tämä euforia ihan perusteetonta, mutta siltä juuri nyt tuntuu. 

Hyvää uutta vuotta ja uutta vuosikymmentä!

4 kommenttia:

 1. Kiva juttu, onnea eläkepäiville! Hyvin ansaittuja varmaan ovat.

  Voi kun tuollainen häämöttäisi jo itsellekin, mutta vielä saa puurtaa vuosia, että siihen päästään, eikä lomia näissä hommissa voi säästää :(

  VastaaPoista
 2. Kiitos, todennäköisesti en kunnolla tajua tapahtunutta aikoihin ;-D.

  Joo, olen ymmärtänyt ettei tällainen lomien keräily kaikissa töissä ole mahdollista, mutta tosiaan meillä on voinut laittaa lomia säästöön. Ja kun lomia kertyy vuodessa 38 päivää ja vielä vaihtaa lomarahoja vapaaksi, niin kummasti niitä lomapäiviä löytyi....

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen elämänvaiheeseen!
  Itselläni on matkaa tuohon vielä muutama vuosi, yhden käden sormilla laskettavissa kuitenkin. Vielä ei oikein osaa ajatella, vähän hämmentynytkin olo eläkkeelle jäämisen suhteen. Mutta totta tuokin mitä sanot, sillä vaikka työstäni tykkäänkin, niin jatkuvia muutoksia ei millään jaksaisi. Työ myös vaikuttaa harmittavan usein nukkumiseen ja unen laatuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka ;-D. Huonosti nukkuminen on hyvin tuttua, viimeisen vuoden aikana olen aika monena aamuna lähtenyt töihin parin tunnin katkonaisen unen jälkeen. Onneksi työtehtävät ovat sen verran tuttuja, että niistä on selvinnyt väsyneenäkin.

   Ja kaikkein pahinta on se, että varsinaiselle työteolle ei oikeastaan jää aikaa kaiken palaveeramisen ja muuan sellaisen oheistoiminnan jälkeen....

   Poista