7.2.2020

KaupunkipäiväLomailevana virkanaisena, melkein eläkeläisenä, olen pitänyt uutena tapanani käydä vähintään kerran viikossa pyörimässä kaupungilla, milloin kaupoilla (tämä tapa ei ole hyvä), milloin ystävää tapaamassa taikka museossa (koska Museokortti). Keskiviikkona oli vuorossa sekä ystävän tapaaminen että Kansallismuseossa käynti.

Erityisesti Kansallismuseossa kiinnostivat intiaaneihin liittyvät näyttelyt Mesa Verde ja Maailma, jota ei ollut. Tarkoitus oli katsoa molemmat näyttelyt, mutta loppujen lopuksi jo aloitusnäyttely "Maailma, jota ei ollut" uuvutti katsojat täysin. Oli niin paljon katsottavaa ja tietoja infotauluissa, että ei enää kyennyt vastaanottamaan yhtään enempää. Olisikohan ollut jonkinlainen versio Stendhalin syndroomasta ;-D. Tässä kuitenkin satunnainen kuvapläjäys näyttelystä, ilman selityksiä....Luulenpa, että minun täytyy palata vielä katsomaan myös Mesa Verde-näyttely ja olisihan mukavaa pitkästä aikaa kiertää koko museo. Edellisen kerran taisin käydä Kansallismuseossa vuonna 2016 katsomassa Jaakko Heikkilän Veden kätkemiä huoneita-valokuvanäyttelyn, jossa oli kuvia  aatelisten palatseista Venetsiassa ja Kansallismuseon omien kokoelmien venetsialaisia huonekaluja.

Toisenlaista kauneutta matkalla Kansallismuseolta Aleksille, auringonlasku Lasipalatsin takana ja siihen sointuva valaistus Bio Rexin isoissa yläikkunoissa. Aivan huikea väriloisto!

Lomailevan virkanaisen kaupunkiasu, Ilona Pelli meets Marita Huurinainen ;-D. Pusero syksyllä Emmystä löydetty Ilona Pellin savupiippukauluksellinen pusero (36,80 €) ja epäsymmetrinen hame (45 €) alelöytö viime viikolta Marita Huurinaisen Kämp Gallerian liikkestä. Todennäköisesti ette saa mitään selvää kuvasta, en osaa käsitellä kuvia ilman Picasaa, jonka menetin kesällä uuden läppärin myötä. Tietääkö kukaan vastaavaa helppokäyttöistä kuvankäsittelyohjelmaa?


Kaiken muun ohessa tuli hoidettua melkein kansalaisvelvollisuus eli Runebergin tortun nauttiminen ja lisäksi illalla Maxillissa blini-illallinen. Siis täydellinen kaupunkipäivä melkein eläkeläisen tapaan, kaikkia aisteja hemmotellen ;-D.

2 kommenttia:

 1. Siis aivan hirveästi olet ehtinyt tehdä yhden päivän aikana. Ihan pyörryttää jo lukeakin :D

  Asu on tyylikäs, tietysti koska musta ;)

  Kuva ongelmaan en osaa auttaa, käytän itse koneessa olevaa kuvien muokkausta. Oletko tutkinut miten voit muokata konellasi kuvia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kaupunkipäivä oli aika vauhdikas ja täysi, se ei kumma kyllä tuntunut liian täydeltä. Taytyy johtua siitä, että loput kuusi päivää olen vain nyhjännyt kotona ;-D.

   Olen kokeillut sekä koneeni Windows Valokuvia että Google Kuvia ja jopa ladannut koneelleni Gimpin, josta en ymmärrä yhtään mitään. Täytyisi kai paneutua asiaan ihan kunnolla, mutta toistaiseksi en vain ole jaksanut....

   Poista