29.11.2015

Mitä matkalle mukaan?

En ole ihan lähiaikoina matkustamassa mihinkään, mutta tässä päivänä muutamana tuli ystävän kanssa puhetta siitä mitä pakata matkalle mukaan! Ja tämä on aihe, jonka kanssa pähkäilen jokaikinen kerta matkalle lähtiessä, koska haluan matkustaa kevyesti.

Tiedän kyllä, että matkalla pärjää hyvinkin minimaalisella vaatemäärällä, pitää vain osata valita oikeat vaatteet! Mutta mitkä ovat juuri ne vaatteet, jotka juuri tällä matkalla ovat ne oikeat? Ja koska en ole ennustaja, aika usein vaatevalinnat menevät metsään ja raahaan mukana vaatteita, joita en käytä kertaakaan ;-D.

Tiedän senkin, että kaikkien mukaan otettavien vaatteiden pitäisi sopia toistensa kanssa niin että niistä saisi yhdisteltyä monenlaisia asuja! Tämä sitten onkin se ongelman ydin, jostakin syystä vaatevarastoni on sellainen, että en vain saa koottua matkalaukkuun toisiinsa sopivia vaatteita vaan mukaan päätyy yksittäisiä vaatekappaleita tyyliin, tätä puseroa voin pitää näiden housujen kanssa mutta en näiden toisten housujen joiden kanssa täytyy sitten ottaa tämä toinen pusero joka taas ei käy ensimmäisten housujen kanssa ja niin edelleen ihan loputtomiin....

Oman lisänsä pakkaamisen vaikeuteen tuo viime hetken ahdistus, joka iskee juuri ennen lähtöä ja aiheuttaa ajatusketjun, jonka päätteeksi tunkee paniikissa valmiiksi pakattuun laukkuun vaatekappaleita, joita ehkä voisi tarvita. Useinmiten ei tarvita ;-D.

Vanhoja lehtiä peratessani löysin vuoden 2007 Oliviasta mainion "Kevyt kenttäpakkaus" ohjeen matkaanlähtijälle ja nappasin siitä kuvan ohjeeksi ja opastukseksi vastaisen varalle ;-D. 
Jo heti ensimmäinen kohta sai minut liikkeelle ja kävin tekemässä Black Friday-ostoksen Cosilla, ostin tämän mustan merinovillaisen perusneuleen 20% alennuksella! Sopivia farkkuja ei vielä ole, etsintään siis. Mukavat kengät ovat itsestäänselvyys ja korkokenkiä en matkalla tarvitse. Ja iso ohut villahuivikin löytyy jo, Rilsin leokuvioinen huivi! Sopii hyvin mustaan neuleeseen.Siinä tapauksessa, että matka suuntautuu suht lämpimiin olosuhteisiin, voisin käyttää takkina tätä Ilona Pellin ohuenohutta, vaikka käsilaukkuun mahtuvaa, sateenpitävää maiharia. Toki muutama muukin vaate on hyvä olla mukana, laitan myös ne jo harkintaan. Eli ensimmäinen kohta onnistuu varmasti ;-D. Muutkin kohdat kuulostavat niin järkeviltä, joten luulen että seuraavaan reissuun pakataan näiden ohjeiden mukaisesti. Palaan sitten aikanaan asiaan ja kerron miten kävi!

Varmaan lukijoista löytyy myöskin pakkaamisen ammattilaisia, olisi mukava tietää heidän niksinsä järkevään pakkaamiseen....


2 kommenttia:

 1. Minulla käy juuri niin että matkalaukussa on ihan vääriä vaatteita, yleensä johtuen siitä, että vaikka kuinka tarkistaisi kohdemaan lämpötilan niin ei se oikein vastaakaan sitä mitä se oikeasti on.. Ja muutenkin olen usein ajatellut ihan vääriin mitä vaatteita yleensä haluan käyttää. :)
  Lentokoneeseen otan yleensä mun kevyttoppiksen, olin matkalla mihin vain, koska se menee pieneen tilaan kohdemaassa ja joskus sitäkin tarviikin, jos vaikka onkin kylmempää.. Kevyttoppista siis pidän lennoilla päällä, varsinkin pidemmillä, olen niin viluinen.. Varsinkin lennoilla, jossa yrittän nukkua, kevyttoppis lämmittaa mukavasti. Nukkuessa kun tulee aina vilu.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo, että ajattelee väärin mitä vaatteita haluaa käyttää on se suurin ongelma minulla ;-D. Taidan matkustaa juuri sen verran vähän, että minkäänlaista rutiinia ei oikein synny. Onneksi matkat ovat kuitenkin sujuneet ihan hyvin vaikka vaatepuoli ei ihan ole onnistunut!

   Poista