2.9.2012

Hopeaketjuja

Jos vaaterintamalla onkin ollut hiljaista loman jälkeen, korurintamalla on sitten ollut sitäkin enemmän vauhtia. Olen tehnyt tässä parin viikon aikana sekä kaulaketjun että ranneketjun 1 mm hopealangasta. Materiaali siis 1mm hopealankaa ja 4 mm lenkit, kuningatar-punos, tuloksena vähän litteää käärmeketjua muistuttava ketju. Käärmeketjua en osaa tehdä, joten olen erittäin tyytyväinen tulokseen.

Pelkät hopeaketjut oliva kuvissa niin tylsän näköisiä, että lisäsin mukaan  Thuja Designin  helmenpunontakurssilla makeanvedenhelmistä tekemäni  helminauhan. Eipä väriä vieläkään liikaa tullut, mutta vähän kuitenkin muutakin kuin hopeaa.

Mieleni tekisi patinoida ketjut, mutta ehkä odotan sittenkin ajan tuomaa patinaa.
Seuraavaksi taidan tarttua puikkoihin, nämä ihanat lankavyyhdet (ja muutama lisääkin) houkuttelevat aloittamaan kaulahuivin kutomisen. Lanka on Rowanin violettia pellavapuuvillaa 50/50. Kuvan väri ei tietenkään ole sama kuin langan oikea väri, mutta olkoon.....

10 kommenttia:

 1. Hei Merja, sinähän olet taitava hopeakorujentekijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, onhan näitä ketjuja tullut muutama metri punottua....

   Poista
  2. Hei. Tekisitkö kunigatarranneketjun ja kaulaketjun tilauksesta. Kaulaketju voisi olla lukon kanssa 41 cm ja tänne 17. Jos teet mikä olisi hinta?

   Poista
  3. Hei Anne, teen ketjuja ihan harrastuspohjalta, en myyntiin enkä tilauksesta. Voisit kysyä ketjuja Tanjalta, http://neimkorut.blogspot.fi/.

   Poista
 2. Upeat ketut! Kuningattaressa sinulla on korut, jotka sopivat kaikkien vaatteitten kanssa ja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Eikö ole mahtava tunne, kun on omatekemät korut yllä. Varsinkin noin upeat!
  Olen juuri laittamassa postausta omista ketjuistani: pari senttiä piinaa solmionpidikkeissä ;) Kalpenee, kalpenee...
  Oletko aiemmin neulonut puuvillan ja pellavan sekoitteesta? Tuleeko neulomuksesta raskas? Nykyään on vaikka mitä sekoitelankoja ja nimenomaan puuvillaisia. Houkuittaisi kovasti kokeileilla, kunhan kaikki kesken olevat saisin valmiiksi. Mukavia neulomishetkiä, vai meneekö sinullakin maratooniksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ania. Minustakin nuo ketjut ovat upeat ja aion kyllä ylpeänä niitä käyttää ;-D. Patinointi minua vieläkin askarruttaa, en osaa päättää.

   En ole aikaisemmin kutonut pellavapuuvillalankaa, joten en vielä oikein tiedä. Laitan raporttia kunhan pääsen kunnolla alkuun. Joskus menee kyllä maratoniksikin, mutta työssäkäynti onneksi karsii näitä maratoneja ;-D.

   Poista
 3. Onpa upeat ketjut! Vau, toiset osaa mitä vaan. Kateeksi ihan käy...:) Nuo ketjut sopivat ihan patinoimattominakin todella ihan minkä asun kanssa vaan! Upeat kertakaikkiaan! Kauniit on nuo makeanveden helmetkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Minulla on joskus niin kauhea käsillä tekemisen pakko, että on tullut opeteltua vaikka mitä ;-D.

   Ja olen kasvanut sellaisessa perheessä, jossa on aina tehty käsitöitä. Äiti mm. ompeli, kutoi, maalasi silkkiä ja posliinia. Toinen sisar tekee keramiikkaa, toinen kutoo koneella ja tekee puutöitä jne. Sellaista meidän perheessä ;-D.

   Poista
 4. Oi että kun olet ihailtavan kätevä käsistäsi! Aivan ihania.

  VastaaPoista