2.3.2013

Mekkohullu!

Minusta on tullut mekkohullu! En tiedä miten tässä näin kävi, mutta olen viimeiset kolme viikkoa käyttänyt töissä joka päivä mekkoa. Minä, joka olen koko elämäni ollut housuihminen. Olen ollut sitä mieltä, että hameet, puhumattakaan mekoista, ovat maailman hankalimpia ja epäkäytännöllisimpiä vaatteita.

Nyt olen hurahtanut täysin mekkoihin ja ne ovat mielestäni niin helppoja vaatteita kuin vain voi olla. Tosin mekkoni ovat enimmäkseen neulemekkoja ja siksi niin mukavia. Otetaan vain pitkähihainen mekko ja puetaan se päälle, ei tarvitse miettiä yläosia eikä alaosia, päättää vain minkäväriset sukkahousut haluan tänään. Ja tämäkin päätös on hyvin helppo, minulla on vain mustia ja viininpunaisia sukkahousuja.

Tästä mekkohulluudesta on kyllä seurannut vähän hallitsematonta ostostoimintaa, juuri kun olin päättänyt pitää vaatteidenostoni kurissa. Ja tietenkin mekkojen kanssa myös kenkien täytyy olla harkitut ja asuun sopivat, joten kenkäostoksiakin tarvitaan.

Kaipailin jo syksyllä avokkaita, joissa olisi jokin juju ja nyt löysin Brandosilta nämä Via Vain korkeakorkoiset avokkaat ja ihastuin. Kengissä on ehkä vähän turhan korkea korko, mutta täytyy vain opetella kävelemään niillä. Korkolaput pitää vaihdattaa, muovinen korkolappu on aivan liian liukas.
Uusin tulokas mekkokokoelmaani on tämä Nanson Salli-mekko. XL-kokoinen mekko on juuri sopivan väljä ja juuri sopivan pituinen minulle. Olen ostokseeni oikein tyytyväinen ja mekko oli jo eilen päällä töissä. Olen näköjään nyt jumittunut tähän mustan mekon ja viininpunaisten sukkahousujen yhdistelmään, mutta jos nyt vielä tämän kerran näin ;-D.p.s. Nanson myymälästä Mikonkadulta löytyi myös Finnwearin muotoileva alusmekko.

12 kommenttia:

 1. Kaunis mekko ja avokkaat ovat upeat. Tykkään itsekiin käyttää töissä mekkoja, ovat niin helppo valinta aamu kiireessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara ;-D. Juuri tuo mekkojen helppous houkuttaa ja villa- ja trikoomekot eivät kiristä, joten niissä on niin mukava olla.

   Poista
 2. Mä tunnustaudun mekkohulluksi. Olen tartuttanut kuuleman mukaan muutamiin kavereihin kanssa tämän mun mekkohulluuteni... Nyt lomalla olen kulkenut pitkiksissä, mutta ensi viikolla taas mekot kehiin ;) Kaunis on uusi mekkosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju;-D. Mukavaa kuulla, että on muitakin mekkohulluja. Minulle kun tämä on aivan uusi olotila....

   Poista
 3. minusta mekko tekee sinusta hoikemman ja tyttömäisemmän!muutenkin ovat ihania nuo mekkosi.rva maalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, ilmankos se hulluus on iskenyt, kun sen myötä sekä nuortuu ja hoikistuu ;-D. Minusta on ihan kivaa olla mekkohullu!

   Poista
 4. Ihana - tahtoo kans ! Onko siinä taskut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa anneaulikki ;-D. Nansoltahan näitä mekkoja saa ja kyllä, mekossa on taskut!

   Poista
 5. Nuo kengät ovat ihanat - tuo korotettu kantapääsysteemi! Ja Nanson myymälään käy meikäläisen tie ensi viikolla (jos tältä flunssalta kykenen) ja aion sovittaa juuri tuota mekkoa; siinä on ne kaikki: väri, malli, materiaali, vaivattomuus ja plussana vielä vetoketjut. Toivottavasti pituus riittää minulle.
  Mukavaa sunnuntaipäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät ovat ihanat, täytyy vain käyttää ne suutarilla ennekuin alan opettelemaan niillä kävelemistä ;-D. Ja mekko on tosiaan melkein täydellinen, toivottavasti pituus on sinulle sopiva.

   Poista
 6. Olen koko työhistoriani käyttänyt töissä ainoastaan hameita ja mekkoja. Ikinä en ole ollut töissä pitkissä housuissa, vaikkei sille ole mitään estettä. Juhliin pukeutun usein housuasuun ja tietenkin vapaa-aikana. Kuljen yleisillä, joten säästä riippuen vaihdan usein hameen päälle vasta töissä, mekon voi pukea vaikka farkkujen päälle. Onhan siinä vaihtorumbaa, mutta hameet ja mekot on mun juttuni - ja nyt myös sun :) Noi kengät on ihanat. Mulla hyviä kokemuksia ViaVaista. Olisin syöksynyt heti ostamaan nuo, vaan koko puuttuu :( 8 cm:n korko on oikein passeli istumatyötä tekevän työkengissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Ania, toinen mekkohullu siis ;-D. Oikein ihmettelen, kuinka en aikaisemmin ole keksinyt tuota farkut mekon kanssa työmatkalle, mutta tuossa vuoden alussa asia sitten yhtäkkiä kirkastui minulle. Ja siitä se mekkohulluus sitten alkoi. Olen nyt ollut tosi tyytyväinen mekon käyttäjä ja varmaan jatkossakin.

   Nuo kahdeksan sentin korot tuntuvat niin hurjilta, olen koko ikäni kulkenut matalakorkoisilla kengillä, mutta eiköhän niiden käyttäminen pienellä harjoituksella suju. Korkolaput vain täytyy vaihdattaa, niillä liukkailla muovisilla en uskalla liikkua ;-D. Mutta kengät ovat ihanat, juuri sellaiset joissa on se juju!

   Poista