12.4.2013

Tee itse pellavamekko

Selailin kaupassa käydessäni uutta Suuri Käsityö-lehteä ja löysin sieltä kaavat (koot 34-46) yksinkertaiseen pellavamekkoon. Ostin lehden ja aion tehdä tuon mekon!

Ikävä kyllä en ehdi tänä viikonloppuna kuin aloitella tätä projektia, kaavat voisin jäljentää valmiiksi. Käytän kaavojen jäljentämiseen kertakäyttölakanoita, kuitukangas näkyy hyvin läpi ja valmiiksi jäljennettyjä kaavoja on helppo säilyttää taiteltuina. Ja pitäsi osata päättää minkä pellavakankaistani valitsen mekkoon.


Minulle ompeluprojektien pitää olla nopeasti valmistuvia ja tämä mekko vaikuttaa juuri sellaiselta projektilta. Suunnitelma on jo valmiina, tänä viikoloppuna kaavojen jäljentäminen, viikolla jonakin iltana leikkaan kankaan ja seuraavana viikonloppuna ompelen sen. Helppoa kuin heinänteko ;-D.

14 kommenttia:

 1. Tuolla voisin minäkin verrytellä ompelutaitojani, ei ainakaan näytä kovin vaikealta ! Kivan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkuttelevan yksinkertainen, mutta kuitenkin ihan mukavan näköinen. Ja kun niitä pellavakankaitakin on varastossa ;-D

   Poista
 2. Näyttää helposti muunneltavissa olevalta kaavalta. Erityyppisistä kankaista tai pituutta hieman muuttamalla voisi tehdä tunikankin tai juhlavamman mekon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin pitkälle en vielä osannut ajatella, mutta olet oikeassa! Itse ajattelin lisätä mekkoon päälleommellut isot taskut ja jättää vyön ja vyötärön kuminauhakujan pois.

   Poista
 3. Näyttää todella kivan malliselta mekolta! Tulee varmasti hieno! :)
  xx J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen minäkin uskon ;-D. Ja varastoidut pellavakankaani suorastaan huutavat päästä käyttöön!

   Poista
 4. Ainakin tuo kuvassaoleva on erittäin kaunis, malli näyttää siltä, että onnistuisi meikeläiseltäkin. Llen nyt ommellut reilussa viikossa seittemät verhot verryttelyksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olet jo noin hyvin verrytellyt, yksi mekko menee siinä ihan samalla vauhdilla ;-D. Suoria saumoja vain, ei edes hihan istutusta!

   Poista
 5. Näyttää kivalta. Katselin itsekin samaa lehteä ja mekkoa kaupassa.
  laitahan kuva sitten valmiista mekosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan laittaa kuvan mekosta, kunhan saan sen valmiiksi ;-D. Nimimerkillä "Joskus on loppunut puhti kesken".

   Poista
 6. Onpas se kivan näköinen, näyttäisi sopivalta omillekin ompelutaidoille. Voisi jopa ihan ajatella ompelevansa mekon... Toivottavasti saan aikaan :)

  Kuvaa sitten vaan valmiista,

  VastaaPoista
 7. en oo kade, en oo kade, en oo kade! Ihanan yksinkertaisen näköinen kaava! Ja varmaan tulee ihana mekko. Täälläkin olis mekoille tarvetta, jotenkin nuo kaupan valikoimat ei ole oikein inspiroineet viime aikoina! Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut sormuskurssilla ja nyt niin sormusten lumoissa, että en tiedä koska pystyn keskittymään tähän mekkoprojektiin, mutta aion kyllä toteuttaa sen ennen kesää ;-D.

   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista