6.7.2013

Maksimekko ja pikkuneuletakki

Tilasin muutama viikko sitten H&M:ltä mustan hihattoman maksimekon tai ehkä ei ihan maksimekko, edestä mekko ulottuu nilkan yläpuolelle ja on takaa pidempi.

Ja mekon pituuttahan voi säädellä silittämällä ;-D. Jos koko mekon silittää, mekosta tulee aivan liian pitkä, tämä tuli testattua yhtenä aamuna tällä viikolla. Sinä aamuna mekkoa ei puettu päälle, vaan haalittiin paniikissa jotakin muuta ylle.

Seuraavaksi sitten pesaisin mekon ja silitin helmaa vain vyötärölle saakka, sen jälkeen mekko oli mielestäni sopivan mittainen. Ei haitannut bussiin noustessa, ei tavallisissa eikä rullaportaissa.

Mekkohan on hihaton, eikä niinollen sovi yksinään pidettäväksi, joten tarvitsin neuletakin peittämään olkavarsia. Ja ihan yllättävästi neuletakki löytyi helposti Aleksi 13:sta, Your Facen puuvillaviskoosinen lyhyt neuletakki.

Neuletakki on kokoa M, joten käytän sitä ylimmäinen nappi kiinni, muut napit eivät edes ylettyisi kiinni ;-D. Ei niin että niitä pitäisinkään kiinni, minua vain nyt miellyttää tuo pelkän ylimmäisen napin kiinnipitäminen. Ja pitkän, suoran mekon kanssa tuollainen nafti neuletakki näyttää paremmalta kuin reilun kokoinen vai pitäisikö tässä kohtaa sanoa oikean kokoinen.




Luulinkin jo selvinneeni tämän kesän aleista tosi vähällä, kunnes eilen tulin poikenneeksi Muotikuussa! Ja sieltähän löytyi ihan hyvällä alennuksella tämä kauniin värinen neuletakki, ihan oikeata kokoakin ;-D. Materiaali 70% viskoosia ja 30% villaa, ainakin minulle aivan tuntemattomalta italialaiselta merkiltä nimeltään Alanred.




Marjatta jo kesäkuun alussa kyseli kommenteissa tämän mekon kuulumisia. Mekko oli siinä vaiheessa vielä aivan alkutekijöissään eli vasta kaavat oli piirretty ;-D. Niinpä sitten ryhdistäydyin ja tein mekon. Mekko valmistui juhannusaattoaamuna ja se oli jo iltapäivällä päällä ensimmäistä kertaa. Kuvia en vain saanut aikaiseksi, mutta nyt on sentään kuva mekosta ;-D.



Mukavaa kesäistä viikonloppua kaikille ;-D.

16 kommenttia:

  1. Kaunis ja tyylikäs maksimekko - ja kiva jakku - kuten myös tuo toinen löytösi. Ja alimman kuvan mekko on ihana - vieläköhän sitä pitäisi lomalla ihan ompelukonekin kaivaa esille?
    Aurinkoista viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;-D. Joskus kyllä kannattaa se ompelukoneen käyttö, tämä mekko oli tosi yksinkertainen ja nopea tehdä kunhan sai aloitettua. Nyt on ajatus tehdä samalla kaavalla vaikkapa trikoomekko, jos vain löytyy sopivan napakkaa kangasta!

      Mukavaa viikonloppua ;-D

      Poista
  2. Sinä Merja olet aivan uskomaton tyylitaituri, sinulla on pistämätön maku. Ihailen taitoasi seurata horjumatta ja hötkyilemättä omaa linjaasi. Kadehdittavaa! Maksimekon kanssa kuuluukin pukea nafti neuletakki vain ylänappi kiinni, juuri noin. Oli kiva myös lukea, että maksin kanssa (tai melkein maksin) pärjäsi hyvin maailmalla. Ehkä tästä me muutkin saamme rohkeutta maksimekon laittamiseen?

    Mutta nuo kengät!? Näenkö punainen remmin ja lisäksi nilkassa kultaisen remmin? Tahtoo samanlaiset! Ja samanlaisen vaalean pellavamekon tahtoo myös, siinä todella on tyyliä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Preferita, kiitos kauniista sanoistasi, arvostan mielipidettäsi tosi paljon. Ja eihän nainen muutakaan voi kuin seurata omaa linjaansa, omanlaisissa vaatteissa olo vaan tuntuu niin mukavalta ja helpolta.

      Ja näet aivan oikein, tiilenpunaista ja kultaa jaloissa. Viime kesän näyteikkunalöytö Rizzosta rulettaa aina vaan, jopa tuon itsetekemän pellavamekon kanssa ;-D.

      Poista
  3. Tosi kiva mekko ja komppaan Preferitaa, että pitkä neule näyttäisi ihan hassulta pitkän mekon kanssa. Itsekään en pidä nappeja ikinä kiinni vaikka menisivätkin(tulee ahdistunut olo). Täällä kanssa tarvittaisiin yksivärinen maximekko. Kivat sandaalit, kulta antaa ripauksen ylellisyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja ;-D. Tuossa mekossa ja neuletakissa on vielä tosi muka olokin ja kesällä se on tosi tärkeää.

      Yksivärisiä maksimekkoja en ole kovin paljon nähnyt kaupoissa ja musta tuntuu olevan niissä suosituin väri. Ja nuo sandaalit ovat tällä hetkellä suosikkikenkäni ja ne sopivat ihan kaikkeen ;-D.

      Poista
  4. Voi että kun on kaunis asukoknaissuus. Maksihan on juuri oikean mittainen, hyvä että sen kanssa pärjäsi. Laukku ja kengät täydentävät kauniin kokonaisuuden.

    Uusin löytösikin on kaunis, tykkään!
    Hyvää sunnuntaita<3

    VastaaPoista
  5. Kiitos Dahlia ;-D. Tykkään erityisesti tuon neuletakin väristä, joka ihme kyllä on kuvassa oikein ja malli on kiva, juuri sopivan mittainen eli takaa vyötärölle eikä edestäkään liian pitkä!

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Kiitos ;-D. Ja asu on niin mukava ja helppo, että siitä taitaa tulla kesän suosikki, vaikka muutaman päivän epäröinkin asun käyttöönotossa.

    VastaaPoista
  7. Tykkään tuosta neuletakista ja myös itse tekemäsi mekko on aivan ihana!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Krisse ;-D. Neuletakissa ihastuin väriin ja mallikin on ihan mukava. Mekko on oikein mukava päällä, ei ehkä ihan hellepäivän mekko koska on aika tiivistä pellavaa.

    VastaaPoista
  9. Hei löytyykö pellavamekko mistä suuri käsityö lehden numerosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi, en ollut huomannut kommenttiasi aikaisemmin, mutta mekon kaava on Suuri Käsityö-lehden numero 4/2013!

      Poista