2.3.2014

Armeijatakkihaaste

Preferita pohdiskeli blogissaan maihareitten ja parkojen olemusta, minkälaista takkia nimitetään maihinnousutakiksi ja minkälaista parkaksi! Preferitalla on postauksen kuvassa juuri tämä sama takki, jota hän nimitti cargotakiksi. Minähän en tullut nimiasiassa hullua hurskaammaksi ja nimitänkin tätä Seppälästä syksyllä ostettua takkia yksinkertaisesti vain armeijatakiksi.



Niinkuin yleensäkin, hauskimmat jutut löytyvät postausten kommenteista ja Preferitan postauksen kommenteissa heräsi ajatus armeijatakin käytöstä juhlamekon kanssa. Noh, ajatuksesta innostuneena kokeilin muutamaa vähän juhlavampaa versiota armeijatakin käytöstä.

Ensin kullanväristen farkkujen ja mustan silkkitopin kanssa, sitten Huuto.netistä saalistetun Calvin Klein-silkkimekon kanssa ja vielä Cosin epäsymmetrisen mekon kanssa.


Ja sitten se leikkimielinen haasteosuus, haastan kaikki armeijatakin (siis maihareitten ja parkojen) omistajat kokeilemaan takkia pikkumustan/juhlamekon/muuten vain juhlavamman asun kanssa!

Lisäys haasteeseen: Armeijatakin sijaan voisi käyttää farkkutakkia juhlavaatteen kanssa, siinäkin yhdistyisi rento ja juhlava, siitähän haasteessa oikeastaan onkin kyse. Siis ne, jotka eivät armeijatakkia omista voisivat kuvata haasteen farkkutakin kanssa!

Bloggarit kuvien kera blogissaan ja lukijat voivat lähettää kuvansa (vaikkapa päättömänä, jos ujostuttaa ;-D) minulle osoitteeseen aikuisennaisenbuduaari@gmail.com, julkaisen kuvat blogissani.

Aina tyylikäs Sara otti haasteen vastaan upealla pitsimekko ja armeijatakkiyhdistelmällä!

Lisäys 22.4.2014: Sain Preferitalta luvan julkaista hänen "armeijatakki juhlavasti" kuvansa blogissani ja tässä kollaasi Preferitan armeijatakista!



30 kommenttia:

  1. kullanväriset housu ja takki ok. lyhyt kirjava hame ja takki ok. sitten laittasin mustan juhlavamman hameen kanssa jonkun "paremman" takin! p.s. tuo lyhyt silkkimekko on ihana,sen ottaisin itsekkin!! takki kyllä itsessään on kiva oikeiden kokonaisuuksien seurassa! toivoopi ansku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oikeasti juhlamekon kanssa en käyttäisi armeijatakkia ;-D. Takki sinällään on kiva, mutta kuvista huomasin että se on aika laatikkomainen. Takissa on kyllä takan kiristysnyöri, mutta ei sekään oikein tilannetta pelasta. Preferitan päällä näytti paremmalta, minulla riittävän iso takki näyttää vähän lainavaatteelta ;-D.

      Poista
  2. Hauska haaste, valitettavasti en omista armeijatakkia enkä parkaakaan.

    Noista sinun kokonaisuuksista ääneni menee ehdottomasti numerolle 1, näyttää todella hyvältä!
    Kakkonen, silkkimekon kanssa ei mielestäni jotenkin toimi, mittasuhteet ovat väärät.
    Kolmaskin näyttää kivalta, mutta ei yhtä pysäyttävältä kuin kultafarkkujen kanssa. Tuo Cosin mekko on todella kaunis!

    Mutta nyt tätä kirjoitellessani muistankin, että omistan sellaisen vähän pidemmän (pepun peittävän) pusakkamallisen farkkutakin, jota jokunen vuosi sitten pidin paljonkin juurikin vähän "juhlavampien" asujen, mekkojen yms. kanssa ja tykkäsin kovasti. Vähän samaa efektiä siis... Missähän se farkkutakki mahtaa olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipa ikävästi ettet omista armeijatakkia ;-D. Silkkimekon kanssa takin olisi pitänyt olla lyhyempi ja vähemmän mallia laatikko, sellainen vähän muotoonleikattu. Toisaalta en kyllä pelkästään kuvaa katsomalla osaa sanoa minkämallinen takki tuon mekon kanssa olisi hyvä. Ja ne mittasuhteet, ne ovat ratkaisevat. Pitää varmaankin kokeilla erilaisia virityksiä!

      Farkkitakkihan on tosiaan ihan vastaava kuin armeijatakki, sopii niin monenlaisiin asuihin. Vain mielikuvitus rajana ;-D.

      Poista
  3. Kaikkiin asuihin sopii takki hienosti, vaikkei heti uskoisi. Mun suosikki on 1.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ykkönen tuntuu olevan lukijoiden mieleen, tykkään siitä kyllä itsekin. Ja tuon mustan mekon kanssakin takki istuu hyvin, vaikka oikeasti en ehkä noin käyttäisi. Kokeileminen on kuitenkin kivaa, eihän sitä koskaan voi tietää kuinka hyvin yllättävät yhdistelmät toimivat ellei kokeile ;-D. Niinkuin jo ylempänä totesin, takin malli ei ole minulle paras mahdollinen. Taitaa olla vähän hutiostos!

      Poista
  4. Hei ihanaa asennetta näissä sun asuissasi. Vähän erilaista kun yleensä. Tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju, vähän kieli poskessa kuvattuja, välillä täytyy aikuisen naisenkin vähän irrotella ;-D.

      Poista
  5. Ei ole minullakaan armeijatakkia eikä kyllä parkaakaan, mutta hauska kokeilu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, kiva välillä hassutella, vaikka aika kesyä kamaahan nämä vielä ovat ;-D. Ja miksei voisi näitä kokeilla myös ihan perusfarkkutakin kanssa, farkkitakkihan on myös vaate, jota useinmiten ajatellaan rentona vapaa-ajanvaatteena.

      Poista
  6. Hei!

    Oikeasti noi on tosi raikkaita ja rentoja yhdistelmiä.
    Tykkään kaikista kolmesta!
    Eipä muuta kuin odottelemaan kevättä, jotta pääsisi tuollaisella asulla uloskin :)


    J.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos J ;-D. Kesällä sitten näkee onko asuissa ainesta ihan käyttöön asti, aurinkoinen ja lämmin sää innostaa joskus ihan yllättäviin valintoihin!

      Poista
  7. Ykkönen on vaan niin ihana yhdistelmä. Tosi hyvännäköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ;-D. Olisi kyllä jo aika ottaa nuo kullanväriset farkut käyttöön, ainakin jossakin määrin, olen hillonnut niitä kohta kaksi vuotta! Hankin ne 2012 keväällä H&M:stä hyvin edullisesti ja siitä saakka ne ovat odottaneet sopivaa tilaisuutta......

      Poista
  8. Ykkönen ja kakkonen on todella hyviä. Ehkä ton juhlamekon kanssa laittaisin toisenlaisen takin. Itse ne omista armeijatakkia, tai parkkaa tai vastaavaa, joten en pysty osallistumaan haasteeseen, joka on mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos CK, sääli ettet voi osallistua haasteeseen, olisi mukava nähdä muidenkin yhdistelmiä. Niistä saa aina inspistä omiin yhdistelemisiin.

      Poista
  9. Kiitos Merja, kun tartuit tähän! Kaikki asusi ovat mahtavan inspiroivia - ja (uskallanko sanoa?) tykkään takista erityisesti mustan mekon kanssa. Siinä on särmää, vitsiä, rohkeutta ja tyyliä.

    Kuvasi innostavat kokeilemaan - vihreä takki, oli se nimi sitten mikä tahansa, sopii todella moneen asuun. Haaste on vastaanotettu. Ei kai haittaa, jos palaan asiaan vasta muutaman viikon kuluttua? Toivottavasti muutkin lähteävät mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Preferita, ole hyvä vaan ja kiitos ;-D. Mustan mekon kanssa oli omasta mielestänikin hyvä, vaikkakaan se ei kommenteissa ole oikein saanut kiitosta. Ja peilissä musta mekko armeijatakin kanssa näytti paljon paremmalta kuin kuvassa, en tiedä sitten mikä on totuus......

      Kiitos että otat haasteen vastaan, vähän laskinkin sinun varaasi ;-D. Eikä haasteella ole aikarajaa, teet sitten kun on sopiva aika! Toivottavasti joku muukin innostuu mukaan leikkiin.

      Poista
    2. Usko pois, peilit valehtelee, aina! Minutkin peilit näyttävät paljon vanhemman näköisenä kuin olen:)

      Muistin osaltani sinua tällä toisella haastella:
      http://preferita.blogspot.fi/2014/03/2-x-11-x-mina.html

      Eikä ollut tarkoitus maksaa pottuja pottuina, ymmärräthän?

      Poista
    3. Kiitos haasteesta, ymmärränhän minä, naisen vain täytyy tehdä se mitä täytyy ;-D. Juuri nyt ei taida irrota vastaaminen, mutta eiköhän tuo viikonloppuna jo onnistu!

      Poista
  10. Tuohan sopii ihan loistavasti erinäisiin juhlakokonaisuuksiin. En vastaavaa takkia omista, muuten varmasti kokeilisinkin. Sen verran inspiroivia nämä kuvat kyllä ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Dahlia ;-D. Preferita on ainoa mukaan ilmoittautunut, toivottavasti joku muukin armeijatakin omistaja lähtee mukaan leikkiin.....

      Poista
  11. Takki tuo tosi kivaa särmää juhlavampiin vaatteisiin, erityisesti tykkään housuasusta. En ole vieläkään löytänyt itselleni sopivaa armytakkia, taitaa olla liian kovat vaatimukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö sinullakaan ole armeijatakkia, minä kun luulin, että jokaisella lymyilee jonkinlainen armeijatakki jossakin kaappien kätköissä ;-D. Taitaa haaste mennä ihan ketuille.....

      Poista
  12. Ihania asuja olet koonnut takkisi pariksi :) Haasteeseen vastattu omassa blogissani.

    Kivaa viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara ;-D. Olet tosiaan tyylikkäästi (kuten aina) osallistunut haasteeseen, musta pitsimekko ja armeijatakki on upea yhdistelmä! Sekä tyylillisesti että väreinä. Kiitos, että otit haasteen vastaan.

      Poista
  13. Tosi kiva takki, ja oikein toimivia asuyhdistelmiä! Lempparini on tuo keskimmäinen.
    Täytyypä itsekin yrittää kuvata asu armeijatakissa ja osallistua haasteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Caelia ja mukavaa, että osallistut haasteeseen ;-D. Odotankin mielenkiinnolla asuasi, pidän kovasti sinun vähän 70-luvun henkisistä asuistasi! Nostalgiaa, olenhan elänyt nuoruuteni 70-luvulla.....

      Poista
  14. Ensimmäinen asu on mun suosikki. Kiva idea kokeilla armeijatakkia eri asujen kanssa. En taida omistaa armeijatakkia, mutta täytyypä penkoa kaappeja vielä. Olisi kiva itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Belladonna, eka asu tuntuu olevan monen suosikki, varmaankin sen rentouden takia ;-D. Voisihan armeijatakin sijaan käyttää farkkutakkia pikkumustan kanssa, siinäkin yhdistyisi rento ja juhlava, siitähän haasteessa oikeastaan onkin kyse. Siis ne, jotka eivät armeijatakkia omista voivat kuvata haasteen farkkutakin kanssa!

      Poista