17.10.2015

Tuunattu takki

Minulla on ollut kovassa käytössä syksyllä 2008 ostettu Storyn ohut tikkitakki, joka on ihan kiva edelleenkin, vaikka en alunperinkään oikein ole pitänyt takin pystykauluksesta. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa ollut täysin kyllästynyt sinänsä käyttökelpoiseen takkiin ja vilkuillut uutta takkia, mieluimmin polvipituista kevytuntuvatakkia, jossa olisi jokin kiva yksityiskohta.

Vaan ei ole ollut ihan helppo tehtävä, ensinnäkin pidemmätkin kevytuntuvatakit ovat jostakin minulle täysin käsittämättämästa syystä vain puoleen reiteen ulottuvia ja yleensä ilman mitään jujua, joka tekisi takista edes jollakin tapaa mielenkiintoisen!

Sitten huomasin Stockmannin syyskuun kanta-asiakastarjouksesta tämän takin, joka näytti hyvinkin kiinnostavalta. Kävin heti syyskuun alussa sitä sovittamassa, mutta jätin takin ostamatta, koska kiinnityksenä oli vain kaksi nepparia ja vyö, joista alempi neppari oli minulle aivan väärässä paikassa ja nepparit oli sijoitettu siten, että vyö oli tarpeellinen!

Takki kuitenkin jäi vaivaamaan mieltäni, koska pidin takin kauluksesta ja mietin voisiko siihen lisätä uuden nepparin sopivampaan kohtaan tai jotakin muuta sellaista. Kunnes sitten välähti! Mitäs jos takkiin ompeleekin vetoketjun! Jättää nepparit sinne missä ne ovat, varsinkin kun ylempi neppari on ihan hyvässä kohtaa ja ompelee takkiin lyhyen vetoketjun, jolloin takkia voi käyttää ilman vyötä ja se pysyy hyvin kiinni! Ei muuta kun tuumasta toimeen, takki kotiin ja ompeluhommiin ;-D.

Nyt minulla on hiukan polven alle ulottuva kevytuntuvatakki, jossa on kivana yksityiskohtana iso kaulus! Olen tyytyväinen!Tai ehkä vielä lyhennän takkia muutaman sentin kääntämällä helman alimman osion sisäänpäin ;-D.

8 kommenttia:

 1. Hyvä idea laittaa tuo vetoketju. Liian usein sitä näkee vaatteen juuri sellaisena kuin se on, vaikka hyvin pienellä tuunauksella siitä saisi itselle sopivamman tai mittasuhteista paremmat. Ei vaan jotenkin näe sitä mahdollisuutta, mikä vaatteessa piilottelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta tässä täytyy pitää järki päässä ja ajatella loppuun asti miten muutoksen voi toteuttaa vai voiko edes! Nimimerkillä kokemusta on siitäkin ;-D.

   Poista
 2. Hei Merja! Tulin vastavierailulle. Ja täältä löysin kauniin aikuisen naisen buduaarin. Selasin tuossa vähän sivujasi, ja sieltä löytyi hienoja asujuttuja. Kiinnostavia. Ja kivan takin olet ostanut. Tuo on monikäyttöinen ja lämmin.
  Minä ostin tuossa joku päivä sitten parka-takin. Se ei liene niin monikäyttöinen, mutta soveltuu ulkoiluun.
  Kiva tutustua. Kauniita lokakuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, kiva kun tulit käymään ;-D. Takki on juuri omiaan jokapäiväiseen käyttöön työmatkoilla ja tässä säässä sopivan lämmin. Uskoisin että pukemalla alle villaneuleen takilla pärjää pikkupakkasessakin. Parka-takkia olen etsinyt jo muutaman vuoden, mutta sopivaa ei vain ole tullut vastaan. Haluaisin sellaisen väljän, lämpimän, mutta ei liian tönkön. Ehkä sellaisen vielä löydän, mutta jos en, ei sillekkään mitään voi ;-D.

   Mukavaa syksyn jatkoa sinulle ja vieraillaan puolin ja toisin.....

   Poista
 3. Mistä ihmeestä tuo oivallus (tässä vetoketju) tulee joillekin, mutta ei kaikille! Onkohan se geeneissä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, sen kun tietäisi, voisi ehkä saada useammin tuollaisia luovia ajatuksia ;-D. Ja voihan se geeneissä olla, edesmennyt äitini osasi ja teki kaikenlaista, sukkienkudonnasta posliinin- ja silkinmaalaukseen...

   Poista
 4. Kaunis ja ajaton, jos ei ikuinen, takki Merja! En todennäköisesti osaisi ommella vetoketjua mihinkään. Minua häiritsee vaatteissa usein omasta mielestäni vääränlaiset napit. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun uuden vaatteen kanssa pyörähdän nappikaupan kautta kotiin. Ristinsä kullakin.
  Hyvää alkanutta marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehkä vähän liiankin hurjapäinen tuunauksieni kanssa, kaikki ei tosiaankaan aina mene putkeen. Tosin en yleensä osta vaatetta sillä mielellä, että rupean korjailemaan heti jotakin, mutta jo omassa kaapissa olevia olen tuunaillut vaihtelevalla menestyksellä! Tänä syksynä minua ovat häirinneet kullanväriset vetoketjut niin hansikkaissa kuin laukuissa, en kertakaikkiaan voi osta sellaisia, joissa on kullanväriä ;-D. Sekä hansikkaat että laukun olen viisaasti jättänyt kauppaan.....

   Hyvää syystalvea myös sinulle!

   Poista