14.2.2016

Suunnitelmia

Tänä talvena taidan olla etuajassa kesävaateajatuksineni, mutta onhan nyt ollut enemmänkin maaliskuiset kuin helmikuiset kelit! Ja mikä sen mukavampaa kuin kesäpellavien miettiminen helmikuun räntäsateella, on hyvä muistuttaa itseään siitä että kesä tulee ihan oikeasti joka vuosi. Eilen oli yllättävästi mitä kaunein kevätpäivä, kirkas auringonpaiste teki oikein hyvää sateisen harmauden jälkeen, se taisikin laukaista tämän kesävaatteiden houkutuksen ;-D.


Pellava on suosikkimateriaalini kesävaatteissa ja olen hamstrannut pellavakankaita jo aikamoisen pinon, ihan kaiken varalta. Itse en ole saanut aikaiseksi ommella niistä mitään, mutta nyt minua houkuttaa ajatus teettää Ilona Pellillä omasta kankaasta housuasu, jossa olisi paita ja housut samasta kankaasta. Olen varmaan jo aikaisemmin maininnut, että minusta se olisi hienouden huippu. Ajattele nyt, paita ja housut samasta kankaasta ;-D. Ja minulla on paidan mallikin selvillä, tämä Ilonan paita on joskus aikoinaan kuvattu Kotiliedessä ja siitä saakka se on minua houkutellut.


Housuiksi ajattelin porkkanamallisia vajaamittaisia housuja, siis korkea vyötärö, ylhäältä sopivan väljät. alaspäin kapenevat lahkeet nilkkaluun yläpuolelle. Tai vaihtoehtona sama malli kuin kuvassa, en tosin tiedä millaiset lahkeet kuvan housuissa on. mutta kuvittelisin että ne ovat leveähköt suorat. Palaan asiaan jos suunnitelmani toteutuu!


7 kommenttia:

  1. Heeei! Täällä on tapahtunut... Jotain odotin, kun en hetkeen tänne päässyt (mielessä kävi kyllä jotain muutakin, nyyh). Oikein hyvältä ja tyylikkäältä näyttää!
    Aiheeseen: Aivan mun vaatteeni on tuo IP:n jakku. Milloinkahan sitä on myyty, kun on mennyt ohi. Euroaikaan kuitenkin. Haluan ehdottomasti nähdä ja kuulla projektisi toteutumisen. Jakku/housupuku olisi upea myös raakasilkkisenä. Jakun malli sopisi myös mekoksi. Mulla on Marimekon valkoista Pippurikehrä-kangasta ja haluaisin siitä mekon. Voi, kun osaisi ommella, huoh.
    Kevät tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ania, aloin jo olla kurkkuani myöten täynnä sitä buduaarinpunaista ja halusin jotakin yksinkertaista ja selkeää!

      Minulla on tuo yksi Kotilieden sivu tallella, eikä siinä ole edes vuosilukua. Veikkaisin kuitenkin vuosia 2005-2006, joka tapauksessa ennen vuotta 2009. Tuo jakku on ihan täydellinen ja haluaisin myös tuon hatun, mutta niitä ei ole enää saatavilla. Hattujen tekijä Katrina Berg on lopettanut niiden tekemisen ja minua harmittaa suunnattomasti, etten koskaan raaskinut sellaista ostaa silloin kun niitä vielä oli myynnissä.

      Niinpä, raakasilkki olisi myös ihana materiaali tuohon asuun! Ja itse asiassa minulla on tuollainen laskostettu mekko/tunika, se on ohutta musliinia, sivuista auki aika ylös, mudanvärinen ;-D. Sitä en olekaan koskaan esitellyt täällä. Ja saisit kyllä teetettyä tuollaisen laskostetun jakun taikka mekon Ilonalla, vaikka omasta kankaasta. Kaikki onnistuu!

      Tuosta Marimekon kankaasta voisi tehdä ihan simppelin suoran mekon, kun siinä on tuollainen näyttävä kuvio. Suora hihaton mekko ei olisi hirveän vaikea ommeltava aloittelijalle! Ihanaa että kevät tulee ;-D.

      Poista
  2. Oi, nätti tuo jakku (vai paitakin?) ja minusta porkkanapöksyt kuulostaa hyvältä :)!
    Mullakin tekis mieli pellavaa, mutta viime kesänä ostamani ohuehkoa pellavaa olevat housuni löystyvät ihan kamaliksi hetkessä :/...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kumpi se lienee, paita vai jakku, kuvatekstissä puhutaan jakusta mutta olen aina mieltänyt paidaksi ;-D. Totta, ainakaan minä en oikein osaa erottaa pellavan laatua etukäteen. Vaatteen hintakaan ei aina ole suoraan verrannollinen laatuun, muistelen yhä kaiholla reilun kymmenen vuoden takaisia H&M:n ohuehkoja leveälahkeisia pellahousuja, jotka pysyivät hyvänä vuosia! Kunnes kuluivat haaruksista puhki kovassa käytössä....

      Poista
  3. Ja mun pellavapöksyni olivat vielä omasta mielestäni kalliit... 139 e. Ihmettelin, kun odotin kyllä parempaa laatua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ups, tän piti mennä tuohon sun kommenttiin :)

      Poista
    2. Eipä haittaa missä kommentti on, tuon hintaisilta housuilta odottaisi jo laatua, harmittavaa. Ajattelinkin näyttää ensin omaa kangastani Ilonalle ja kysyä kannattaako siitä ruveta teettämään, onko riittävän laadukasta. Hyvä pellavahan kestää vuosia ellei jopa vuosikymmeniä.

      Poista