7.4.2013

Kutomista

Muutama aika sitten iski vimmattu tekemisenhalu, halusin tehdä koruja, kutoa, ommella, ihan mitä tahansa ja kaikkia yhtäaikaa. Loppujen lopuksi valitsin kutomisen, löysin nimittäin lankavaraston.Olen joskus markka-aikaan ostanut näköjään Anttilasta beigeä Alabama-lankaa, 100% puuvillaa, ei enää aavistustakaan mihin tarkoitukseen. Sitä on nyt kuitenkin kaksi 250 gramman jättikerää ja vähän kolmattakin. Mitähän siitä tekisi?

Vanhojen pinnausteni joukosta löytyi tämä kuva tuollaisesta simppelistä neulejakusta. Ohjetta ei ollut ja kuvaa klikkaamalla päätyi jonnekkin venäjänkielisille sivuille.

Mutta ei hätää, eihän tuo niin vaikea malli ole! Otin kaksi mittaa, niskasta pikkasen vyötärön alapuolelle ja kyynäpäästä kyynärpäähän olkapäitten ja niskan kautta. Sain mitat 50 cm ja 115 cm, siispä kudon palan mitoiltaan 50 x 115 cm ja ompelen vähän hihanreunoja yhteen, siinä se.

Mallitilkusta laskin silmukkamäärän, 240 silmukkaa on noin 115 cm. Ja sitten vain kutomaan, aina oikeata, halusin helpon telkkarinkatsomismallin. Telkkaria on tullut viimeaikoina katsottua aika vähän, joten neule ei ole kovasti edistynyt, mutta ainakin se on aloitettu. Ja se vimmattu tekemisenhalukin on jo mennyt ohi ;-D.

p.s. Hanna, tervetuloa buduaariini ;-D.

8 kommenttia:

 1. Ihana bolero! Toivottavasti sen näkee jossain vaiheessa valmiina ylläsi :)

  VastaaPoista
 2. Sitä minäkin toivon ;-D. Lupaan, että kunhan saan tuon palan kudottua ja hihansuun ommeltua, kuvaan valmiin jakun heti blogiin!

  VastaaPoista
 3. Kauniin värinen lanka. Joskus tuli neulottua paljon villapaitoja ym. Nyt yritän syksyksiä tehdä jonkun neuleen, kunhan saan ensin langat ostettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään tuosta beigen sävystä, olisikohan se hiekan värinen. Haluaisin tuon värisiä kesävaatteita, mutta niitä on aika harvoin tarjolla!

   Minulla on kyllä lankoja ostettuna, mutta en oikein osaa päättää mitä niistä kutoisin ;-D.

   Poista
 4. Mulla on muutama trikoosta tehty samanlainen bolero. Tykkään kovasti tuosta mallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kokeilla tuota mallia trikoostakin, se on kivan näköinen ja mukavasti peittävä ;-D. Kesällä helppo kiskaista hihattoman puseron/mekon päälle peittämään olkavarret!

   Poista
 5. Hei Merja, hauska bolero. Uskon, että tuo on simppeli tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää tosiaan ihan yksinkertaiselta, toivottavasti onnistuu ;-D.

   Poista