14.4.2013

Sormuksia, sormuksia, sormuksia

Olen ollut eilen ja tänään Thuja Designin sormuskurssilla ja tehnyt sormuksia ihan urakalla. Kaksi isompaa sormusta, neliösormuksen ja pyöreän ja 17 ohutta sormusta ;-D. Koko sormuskurssille osallistuminen lähti näistä ihanista Anian sormuksista. Ihastuin Anian sormuksiin ja halusin oppia tekemään sormuksia itse!
Kurssi oli itse asiassa Sormus-ja kivenistutuskurssi, muut osallistujat olivat jo aikaisemminkin sormuksia tehneet ja keskittyivät kivenistutukseen. Minä taas en ollut koskaan sormuksia tehnyt ja keskityinkin pelkästään sormusten tekoon ;-D.

Lauantai meni totutellessa touhuun, nuo isommat sormukset tein Thuja Designin Tuijan opastuksella jo lauantaina. Isommat sormukset tehtiin hopealevystä leikatuista kappaleista ja ohuet sormukset 1,5 mm hopealangasta. Pyöreään sormukseen paukutin hopeankappaletta pyöreäpäisella vasaralla, neliösormukseen hinkkasin pintaa karhunkielellä ja pintakäsittelyn jälkeen sormuslevy käännettiin pihdeillä ovaalimuotoiseksi, reunat tiiviisti vastakkain ja ne juotettiin yhteen. Ohuita sormuksia käsittelin pyöreäpäisella vasaralla, pikkukirveellä ja kuviopunsseleilla.

Tänään sitten sain oikein vauhdin päälle ja tein 14 ohutta sormusta, enkä millään olisi malttanut lopettaa. Olen vieläkin ihan täpinöissäni sormustentekemisestä ;-D. Kurssilla tutustuin myös Korukätkön mukavaan bloggariin Seepiaan ja näin ihan livenä tämän kauniin sormuksen!

Tällä hetkellä yksi ohuista sormuksistani on kateissa, pudotin sen vahingossa lattialle ja se kieri johonkin piiloon. Tässä huushollissa ei sitten imuroida ennenkuin sormus on löytynyt!

Toivon kovasti, että Thuja Designin Koruklinikka kesäkuun alussa toteutuu ja pääsen tekemään lisää sormuksia ;-D.

Terveisin 19 uuden hopeasormuksen onnellinen omistaja!


p.s. Tervetuloa buduaariini Heli, toivottavasti viihdyt täällä.

14 kommenttia:

 1. Wau, oletpa taitava ! Tuohan näyttää kivalta puuhalta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa puuhaa on ;-D. Sormuksia voisi tehdä kotonakin, juottaa kokkipolttimella, tarvitaan vain muutamia tarvikkeita ja työkaluja, joita minulla ei vielä ole. Ehkäpä perustan kotiin sormuspajan!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia ;-D. Tykkään sormuksistani kovasti!

   Poista
 3. Onneksi olkoon ihanista rinkuloista Merja! Se on nyt menoa - paluuta ei ole ;) Kapeat rinkulat ovat monikäyttöisinä mitä oivallisimpia lahjoja siinä vaiheessa, kun niitä rupeaa olemaan itsellä yli oman tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlainen sormushulluus on ottanut minut valtaansa, joten oikeassa olet, paluuta ei ole! Aika viimeistelemättömän näköisiä nuo ohuet ovat, keskityin enemmän määrään kuin laatuun, mutta ei se minua häiritse ;-D. Nyt pähkäilen patinoinnin kanssa, pitäisikö vai eikö pitäisi.....

   Ja sormuspajan perustaminen kotiin houkuttaa kovasti. Minulla kun on oman tyttären lisäksi kaksi sisarta, kaksi sisarentytärtä ja veljen vaimo, sormuksia siis tarvitaan paljon!

   Poista
  2. Viimeistelemätön on eri asia kuin huonosti tehty. Mun mielestä viimeistelemättömiksi jätetyt sormukset ovat kivan näköisiä niitten fiinimpien seurassa ja yksinkin. Ajatteles kaikkia niitä vaatteita ja asusteita, joissa langat roikkuu, on reikiä ja päärmeet hapsottavat. Ne on harkiten luotu kuten sinun sormuksesikin. Halutessasihan voit viimeistellä sormuksesi vaikka kuinka hienoiksi jälkeenpäin. Pääasia, että sait "aihiot" tehtyä pajalla, kunnes sinulla on se oma ;)
   Patinointi tuo kuviot ja pinnan struktuurin kauniisti esille. Kokeile vaikka yhteen!

   Poista
  3. Tykkään vähän sellaisita krouvimmista koruista, varsinkin hopeakorut ovat minusta kauniimpia kun ne eivät ole ihan viimeisen päälle puleerattuja.

   Pyöreä, leveä sormus voisi olla kivan näköinen patinoituna, siis se jota olen antaumuksella paukuttanut pyöreäpäisellä vasaralla. Patinointi toisi paremmin esiin pinnan!

   Olen vieläkin ihan intona, jos vain olisi kotonakin tarvittavat vehkeet, menisi tämäkin päivä sormusten kanssa ;-D.

   Poista
  4. Jos jaksat vähän skrollata alaspäin: Tuijalla tekemäni vasaroitu ja kotona patinoitu leveähkö sormus. Jätin reunan tarkoituksella tuollaiseksi kiemurtelevaksi.

   http://studio-ania.blogspot.fi/2009/07/vanhoja-juttuja.html

   Poista
  5. Juuri tuollaiseksi haluan sormukseni, siis patinoin ainakin tuon pyöreän sormuksen. Kiitos avusta, taas kerran ;-D.

   Poista
 4. Hei Merja! En huomannutkaan miten paljon ehdit tehdä noita sormuksia! Ovat todella hienoja! Itse kans suhtaudun ensimmäisiin ja varsinkin itselle tuleviin tekeleisiin vähän niin, että ei sen laadun niin väliä, kunhan saan pian jotain valmiiksi. Sitten kun osaa tekniikan, niin voi joskus paneutua ajan kanssa tekemään huolellisemmin...jos jaksaa ja haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tajunnut sormusten määrää ennenkuin kotona laskin ne ;-D. Minä vaan tein ja tein niitä! Tarkoitus oli käyttää se koko metri hopealankaa, mutta noin 15 senttiä jäi käyttämättä, aika kertakaikkiaan loppui.

   Ehkä joskus kokeilen tuota ajan kanssa huolellisesti tekemistä....

   Poista
 5. Onneksi olkoon, hienoja ovat ja mikä parasta, itse tehtyjä & uniikkeja.

  Terkuin, FF :-)
  www.funkyandfifty.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Kiitos FF ;-D. Juuri niin, sormukset ovat juuri sellaisia kuin halusin ja ovat jo käytössä. Olen kaiken muun hulluuden lisäksi myös sormushullu!

  VastaaPoista