11.4.2013

Pohdintaa

Pohdin tässä yhtenä päivänä mikä saa minut kiinnostumaan juuri jostakin määrätystä vaatteesta, kauppojen valikoimathan ovat aivan hurjan suuret.

Alkutilanne tietysti jo jonkin verran rajaa erilaisten vaatteiden määrää, jos siis menen Cosin myymälään siellä todennäköisesti on pienempi valikoima kuin Stockalla, joka on minun kannaltani ihan hyvä asia. Mutta entä sitten?

Mistä kaupassa siis aloitetaan? En yleensä ole etsimässä mitään määrättyä vaan katselen ihan yleisesti löytyisikö jotakin kiinnostavaa. Minulla on tapana silmäillä rekkejä ensin värin perusteella, vaikka väri ei ole se määräävin tekijä, mutta vaatteen malliahan ei sieltä rekistä heti näe ja jostakin on aloitettava. Aloitan siis nostelemalla rekistä katsottavaksi houkuttelevan väriset ja jos niistä ei löydy kiinnostavia, jatketaan vähemmän houkuttelevien värien kanssa.

Tosiasiassa minulle kaikkein tärkein asia vaatteessa on sen muoto, malli on ehkä vähän vaillinainen sana kuvailemaan sitä mikä vaatteessa herättää kiinnostukseni. Esimerkiksi tämä Masain mekkoni on niin hyvän muotoinen, että ostotilanteessa mekon hyvä muoto voitti sen ettei siinä ole hihoja ja siinä on raitoja ;-D. Toisaalta nuo raidat korostavat mekon muotoa!

Kun sitten rekistä löytyy hyvän muotoinen vaate, seuraavaksi katson materiaalin, mieluiten luonnonmateriaali ja pääsääntöisesti polyesterit ja akryylit jäävät ostamatta vaikka muoto olisikin hyvä. Myös kankaan tekstuuri voi vaikuttaa paljonkin valintaan!

Jos sekä muoto että materiaali tyydyttävät, jatkan kollaamalla juuri tuon vaatteen kaikki värit. Väreinä suosin yksivärisiä ja aika tummia: mustaa, harmaata, viininpunaista tai sitten kesäaikaan beigen sävyjä. Jos väri on mielestäni ihan mahdoton, vaate jää hankkimatta!

Kaikki tämä siis jo ennenkuin edes katson onko minulle sopivia isoja kokoja ja siirryn sovittamaan löytöjäni! Ja siellähän se varsinainen totuus sitten paljastuu, vaikka kaikki muu olisi aivan täydellistä, mutta vaate ei istu päälle niin eihän sitä silloin voi käyttää.

Mainitsin tuossa alussa ihan tahallani Cosin, koska tiedän sieltä löytäväni minulle sopivia vaatteita, erityisesti mekkoja, joita taas Stockalta en koskaan ole löytänyt.

Keräsin Pinterestiin taulun, jossa on vaatteita joissa minua miellyttää nimenomaan vaatteen muoto!

8 kommenttia:

 1. Mulla on usein ensiksii väri, johon kiinnitän huomion, sitten tulee malli, että onko mun mallinen. Sitten jos molemmat on OK, niin sitten aletaan miettimään, että kokeilenko... Ja silloin ollaan jo pulassa... tosin tänään kokeilin vaatetta, joka oli a) upean värinen, b) hyvän mallinen ja sopi mulle... Mutta enpä ottanut mukaan. Opettelen nyt hillitsemistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen aika laiska sovittamaan, siitä on ollut aika paljon hyötyä.

   Minulla ainoa keino hillitä ostamista on pysyä pois kaupoista, jos jonnekkin menen, aika harvoin selviän ostamatta mitään, tosin ostos onneksi useinmiten on jotakin pientä.

   Poista
 2. Väri mullakin ensin mielessä , ja tosi laiska sovittamaan vaatteita . Täytyy olla kovasti kiinnostava vaatekappale , että ahtaudun sovituskoppiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä asiassa tosiaan hyvä olla laiska, säästöä kaikki ;-D. Ja sitäpaitsi onhan tässä vuosien varrella kehittynyt aika hyvä silmä sille, mikä vaate käy omalle vartalomallille eli kaikkea ei tarvitse edes sovittaa!

   Poista
 3. Komppaan anneaulikkia :) Väri on tärkein sitten tulee malli ja aika usein katson juuri niitä samantyylisiä, joita jo itseltäni löytyy. Hyvin harvoin menen sovituskoppiin, itseasiassa inhoan sovittaa vaatteita kaupoissa ja aika usein ostan myös ilman sovitusta. Ihme kyllä ovat sitten kuitenkin olleet sopivia :) Tosin joskus olisi varmaan hyvä myös katsoa niitä vaatteita, joita ei yleensä edes vilkaise, voisi tulla ihan hyviäkin löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä siitä, että kannattaa katsella tarkemmin myös niitä vaatteita jotka eivät heti sytytä. Voi yllättyä positiivisesti, kokemusta on ;-D.

   Olen alennusmyynnistä joskus ostanut vaatteen sovittamatta ja se kyllä sattui olemaan sopiva, mutta yleensä en uskalla ostaa sovittamatta!

   Poista
 4. Olen aika merkkiuskollinen, joten ensin valitsen sen merkkiloosin. Sen jälkeen yleensä väri herättää kiinnostuksen. Sitten tulevat muoto ja malli - mielellään vaatteessa saisi olla myös "se jokin juttu". Sitten katson materiaalilapun - keinokuituja karsastan. Hintalappu on myös hyvä tsekata;)

  Asusi on kiva ja sopii kantajalleen erinomaisen hyvin. Mielestäni tässä mekossa on juuri "se jokin juttu".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen tykännyt kovasti tuosta mekosta ja tänä talvena pitänyt sitä paljon ;-D.

   Tuo merkkiuskollisuus varmaan helpottaa ostosten tekemistä, ainakin tutusta merkistä on helppo aloittaa etsiminen. Tuo "se jokin juttu" vaatteessa on minulle aika tärkeä ja sehän voi olla ihan joku tosi pieni juttu, mutta se tuo vaatteeseen jotakin ekstraa. Minä olen tällä hetkellä ihastunut Cosin vaatteisiin, niissä kivoja juttuja!

   Poista