16.4.2019

Kevät



Aikuisen naisen buduaarissakin aletaan pikkuhiljaa heräillä talviunilta! Kevät kutsuu jo kovasti heittämään villat ja vällyt mäkeen, uskaliaasti vaihtamaan kevyempiin vaatteisiin.

 
Tänä keväänä, talvilomalla maaliskuun lopussa, palasin hetkeksi takaisin talvitunnelmiin käväisemällä pohjoisessa, jossa olikin ihmettelemistä niin lumen kuin valonkin määrässä. En ole pitkään aikaan ollut talviaikaan pohjoisessa, enkä muistanut kuinka hyvältä se tuntuu. Kevät oli jo sen verran pitkällä, että pakkasta oli vain öisin, tosin mittari oli kyllä miinuksella pitkälle aamupäivään.


Suksiahan en enää ole omistanut vuosikymmeniin ja viimeksi olen hiihtänyt joskus 90-luvulla ;-D. Tuskin enää edes osaisin hiihtää, vaikka niin ajattelin pyörällä ajamisestakin viime kesänä kun otin uuden pyöräni pohjoisessa käyttöön. Mutta niin vain sekin taito löytyi jostakin selkäytimestä.


Niinpä mieleeni juolahti ihan hullu ajatus, että olisihan ne sukset hyvä olla olemassa kun kauan odotetut eläkepäivät kohta koittavat. Kuinka mukavaa olisikaan kevättalven hangilla hiihdellä ja lumikengätkin voisivat olla ihan hyvä hankinta. Tosin oli ihan mukava kävellä moottorikelkan jälkiä metsässä, niin että pärjäisihän sitä ilman välineitäkin.


Vaikka piha oli täynnä lunta, avasimme jo grillikauden. Juuri ja juuri maaliskuun puolella! Ja hyvinhän se sujui, rappusten edessä oli hankien keskellä juuri sopivasti tilaa grillille ja viinin sai jäähtymään hankeen. Oli ihan onnistunut talviloma ja paino sanalla talvi ;-D.




2 kommenttia:

  1. Upeita maisemia! Ja minäkin olen harkinnut lumikenkien hankkimista - sukset hankin n. 10 vuotta sitten mutta käyttämättä ovat jääneet;)
    Riemullista pääsiäistä, Merja!

    VastaaPoista
  2. Jotenkin ne lumikengät tuntuvat paremmalta vaihtoehdolta, olen jopa pari kertaa niitä kokeillut. Minulla hiihtämiseen vielä liittyy vanhaa painolastia teinivuosilta, talvisin liikuntatunneilla pakotettiin aina hiihtämään, liittyi jotenkin siihen sen aikaiseen "kansanhiihtoon"....

    Oikein hyvää pääsiäistä myös sinulle ;-D.

    VastaaPoista